Markedsoversigt: Regnskabsbelønning og stigende renter

Regnskaberne tirsdag morgen fra C20-selskaberne, Danske Bank og Pandora, blev belønnet af markedsdeltagerne i tirsdagens handel og begge strålede om kap med sommersolen i toppen af det toneangivende danske aktieindeks. Samtidig gav en lidt større risiko-lyst i de internationale finansmarkeder anledning til stigende renter.

C20-indekset endte med en i forhold udlandet relativ beskeden stigning på 0,1 pct. i indeks 488,85.

- Det er en god tone i markedet i øjeblikket ser det ud til. Men jeg tror ikke, gældskrisen er ovre, og det vil poppe igen. Men for nu ser det positivt ud, vurderede afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Helt i top glimtede smykkekoncernen Pandora, der i sit halvårsregnskab blandt andet opjusterede forventningerne til helåret. Aktien steg med 17,4 pct. til en slutkurs på 73,75 kr. Aktien fortsætter dermed de seneste dages stigninger.

Danske Bank må nøjes med en andenplads med en kursstigning på knap 7 pct. til 96,05 kr.

- Det var et rigtig flot regnskab og den belønnes fortjent, selvom handelsindtægter sammen med forsikring vejer tungt i overraskelsen, vurderer Ole Kjær Jensen.

Resultatet før skat var mere end dobbelt så stort som ventet på 2510 mio. kr. mod estimeret i markedet 1210 mio. kr.

Uden for indekset var IC Companys regnskabsaktuel. Modehuset kravlede lige præcist i mål i forhold til egen guidance for regnskabsåret 2011/12, da selskabet opnåede et driftsresultat på 130 mio. kr. mod en forventning på 130-150 mio. kr.

- Det er ikke tilfredsstillende. Vi har ikke leveret det, vi skulle. Det er helt klart, sagde administrerende direktør Niels Mikkelsen.

IC Companys faldt med knap 4 pct. til 88,5 kr.

De danske obligationsrenter steg tirsdag i forhold til dagen før. Der var lidt større villighed til risiko i finansmarkederne, hvilket sendte renterne en smule op i de sikre havne, som Danmark, Tyskland og de øvrige nordiske lande, mens kriselandene tager en lille tur ned på renterne. Ingen dårlige nyheder fra kriselandene var med til at understøtte udviklingen, der heller ikke var påvirket af væsentlige nøgletal.

Renten på den 10-årige danske statsobligation lukkede tirsdag omkring 7 basispoint højere omkring 1,23 pct. Dermed afspejlede det danske marked stort set udviklingen i Tyskland, hvor den tilsvarende rente steg små 8 basispoint.

Som et billede på markedsdeltagernes større lyst til risiko faldt renterne i kriselandene. Renten på den italienske 10-årige statsobligation droppede til knap 5,92 pct., mens den tilsvarende spanske steg til knap 6,74 pct. Det er et lille procentpoint under årets top i 7,51 pct.

Nøgletalsfronten var tynd tirsdag. BNP-udviklingen i Italien i andet kvartal viste et fald på kvartalsbasis på 0,7 pct. og på årsbasis med 2,5 pct. Der var ventet fald på 0,8 pct. og 2,5 pct.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk