Markedsoversigt: Pandora og Danske Bank steg op til regnskaber

De danske aktier steg pænt mandag, og forsatte dermed fredagens trend. Samtidig varmede investorerne op til den første rigtige uge af den tætpakkede regnskabssæson, der tirsdag skydes i gang af Pandora og Danske Bank.

Samlet endte det toneangivende C20-indeks med en stigning på 0,4 pct. til indeks 488,30, endnu et højdepunkt i året, og ganske tæt på indeks 500, der blev krydset i den anden retning i november 2007, da finanskrisen brød ud i lys lue.

- Danmark fulgte trenden fra Europa, og der kørte vi stadig oven på den positive bølge, der blev startet af den bedre end ventede arbejdsmarkedsrapport i fredags. Samtidig ser vi nogle spanske renter, der langsomt med sikkert falder. Det er det, der driver markedet, sagde aktierådgiver i Jyske Bank Jens Johansen til Ritzau Finans.

Selskabsspecifikt lagde Pandora sig i front, og endte mandagen med en stigning på 3,0 pct. til kurs 62,80. Det skete dagen før regnskabet for andet kvartal, der ikke ventes at blive prangende.

- Det ser ikke godt ud, kan vi roligt sige. Vi har set flere selskaber oplyse om svære vilkår, både nu og resten af året. Der er stor usikkerhed omkring gældskrisen og euroområdet, og det påvirker forbrugernes humør, det tror jeg vi vil se i mange forbrugerrelaterede selskaber, siger Sydbanks Pandora-analytiker Nicolaj Jeppesen til Ritzau Finans forud for regnskabet.

Også Danske Bank steg pænt, 1,1 pct. til kurs 90,0 forud for sit regnskab for andet kvartal, der ligeledes kommer tirsdag morgen. Ellers var der fremgang til de cykliske aktier. FLSmidth steg med 3,4 pct. til kurs 367,0 og NKT steg 2,8 pct. til kurs 197,30.

De danske obligationsrenter faldt marginalt tilbage mandag på en dag uden vigtige nøgletal. Da der samtidig ikke kom noget nævneværdigt nyt fra gældskrisen i Europa, kunne markedet ride lidt videre på den positive bølge fra fredag. Her overraskede arbejdsmarkedsrapporten for juli i USA til den helt positive side.

Samlet endte mandagen med et rentefald på et enkelt basispoint i den toneangivende danske 10-årige rente til 1,16 pct. I Sydeuropa løsnede det endnu en gang en smule op. Den italienske 10-årige rente faldt med 6 basispoint til 5,95 pct., mens den spanske ækvivalent faldt med 12 basispoint til 6,65 pct.

Dermed er renterne faldet for fjerde dag i træk, og det er fortsat ECB-chef Mario Draghis udtalelser om handling, der præger markedet.

- Forventningen til, at ECB vil begynde at købe korte obligationer op styrker efterspørgslen efter spanske og italienske obligationer. Samtidigt bliver der i mindre og mindre grad indregnet en risiko for, at Spanien bliver nødt til at søge hjælp hos redningsfonden EFSF, siger obligationsstrateg hos Lloyds Banking Group Eric Wand til Bloomberg News.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk