Markedsoversigt: Pæn aktiedag med rentepil op

De danske aktier endte med at outperforme de europæiske markeder pænt onsdag efter generelle stigninger hen over eftermiddagen. Samtidig var der udsving til begge sider i rentemarkedet, der dog endte med en lille stigning.

Vestas var endnu engang i fokus - denne gang i bunden af C20-indekset - efter at aktien steg med mere end 18 pct. tirsdag.

Novozymes var dagens duks i toppen af eliteindekset, som samlet steg med 0,5 pct. til indeks 489,53.

Vestas var dagen igennem i klart fokus efter det voldsomme kursridt tirsdag. Vindmølleaktien startede endnu engang i toppen af C20-indekset med en stigning på omkring 3 pct., men endte atter som indeksets prügelknabe med et fald på 5,0 pct. til 38,18 kr.

- I fraværet af fakta omkring joint venture-historien med Mitsubishi er der nogen, der tager gevinsten hjem efter den store stigning tirsdag. Ellers venter investorerne på mere nyt. Kommer det, kan aktien sagtens stige mere, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Vestas-aktien har mistet sin plads i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600. Nordea har til gengæld løftet kursmålet på aktien til 45 kr., og Alm. Brand Markets har løftet sin anbefaling af papiret til "neutral" fra tidligere "sælg."

Novozymes lukkede onsdagen som topscorer i C20-indekset med et løft på 3,0 pct. til 165 kr., efter at enzymproducenten har kunnet notere sig et anbefalingsløft hos amerikanske Goldman Sachs, der hæver til "køb" fra tidligere "neutral." Kursmålet er blevet løftet med 9 kr. til 200 kr.

Uden for C20-indekset var også Boconcept i fokus med et regnskab, som var ganske pænt, de vanskelige markedsforhold taget i betragtning. Regnskabet blev honoreret med en stigning på 13,1 pct. til 138 kr.

Efter en dag med en del udsving endte de danske obligationsrenter onsdagen med stigninger. Efter stigninger fra morgenstunden fandt investorerne pludselig købelysten frem i de nordeuropæiske papirer, og så faldt renterne, men hen på eftermiddagen blev der dog afleveret positive tal fra det amerikanske bruttonationalprodukt, BNP, som fik renterne på ny et skub op. Det blev yderligere støttet af, at de igangværende bolighandler viste mere gang end ventet i økonomien på den anden side af Atlanten.

Renten på den tiårige, danske statsobligation endte med en stigning på to basispoint til 1,08 pct.

Der var ellers på forhånd lagt op til en stille dag, mens der afventes flere signaler omkring økonomien fra topmødet i Jackson Hole i Wyoming, USA. Et møde, som ECB-chef, Mario Draghi, meldte afbud til tirsdag. Afbuddet kom i forlængelse af, at gældsproblemerne i Spanien blev intensiveret kraftigt, da regionen Catalonien teknisk set gik konkurs og udbad sig et kriselån. Det har sat gang i rygter om, at der kan være noget større på vej fra Mario Draghi.

Det amerikanske BNP for andet kvartal blev revideret op til et løft på 1,7 pct. fra 1,5 pct.

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk