Markedsoversigt: Mærsk og Novo forrest i positivt marked

Der var tirsdag stor appetit på risiko, hvilket sendte aktierne højere, mens obligationskurserne i Nordeuropa fik lov at sive. Gode detailsalgstal fra USA forstærkede ud på eftermiddagen en i forvejen løftet stemning.

På det hjemlige aktiemarked gik A.P. Møller - Mærsk og Novo Nordisk i udbrud, og sørgede sammen med et milliardudbytte fra TDC for en god dansk aktiedag.

C20-indekset sluttede 1,8 pct. højere i det højeste niveau siden november 2007, og klarede sig bedre end resten af Europa. Baggrunden var ikke mindst, at Mærsk vandt markedets gunst trods en regnskabsmeddelelsen som mest af alt var en pose blandede bolsjer.

- Der er nogle lyspunkter i regnskabet specielt inden for olie- og gas, men ser man på Drilling og på Maersk Line, hvor Maersk Line formentlig er det, man har fokuseret mest på i dag, så var regnskabet en lille smule svagere, end det vi havde håbet at se, forklarer handler i Jyske Bank Anders Isager til Ritzau Finans.

Maersk Lines bundlinje var markant svagere end ventet blandt analytikerne med et overskud på 1267 mio. kr. mod ventet 2228 mio. kr. ifølge SME Direkt. Det går dog den rigtige vej for containerrederiet, og ratestigninger vurderes at få Maersk Line til at præstere endnu bedre i andet halvår.

Blandt de øvrige C20-aktier var især Novo Nordisk stærkt medvirkende C20's årsrekord efter en stigning på 2,9 pct. til kurs 959. Der var ikke nogen umiddelbar forklaring på tirsdagens købsinteresse ud over efterdønninger efter sidste uges stærke kvartalsregnskab.

Også GN Store Nord blandede sig toppen med en stigning på 1,9 pct. til kurs 76,75.

Aktiemarkedet nåede ikke at reagere på Tryg-regnskabet, der blev offentliggjort kort efter børslukketid. Tallene viste sig langt bedre end ventet, idet andet kvartal viste et nettooverskud på 515 mio. kr. mod ventet 419 mio. kr. ifølge SME Direkt.

På obligationsmarkedet betød de øgede aktieinvesteringer små rentestigninger. Samtidig viste det amerikanske detailsalg en markant bedring i juli, efter tre måneder på stribe med faldende salg. Denne gang blev økonomerne ikke skuffede, idet butikssalget voksede 0,8 pct. mod ventet 0,3 pct. Derfor gjorde det mindre, at tilbagegangen i juni blev oprevideret.

- Stigningen i omsætningen i juli bekræfter vores vurdering af, at afmatningen i andet kvartal har været af midlertidig karakter, hvor en forsinket effekt fra de høje energipriser i begyndelsen af året spiller en rolle. Vi tillægger kun finansiel uro fra den europæiske gældskrise en marginal effekt på det aktuelle forbrugsmønster i USA, vurderer chefanalytiker i Nykredit Ulrik Bie i en kommentar til tallene.

I USA steg renterne op til og efter statistikken, og udviklingen smittede af i Europa. Renten på den toneangivende, 10-årige danske statsobligation, 3-21'eren, sluttede 6 basispoint højere på 1,20 pct., hvilket bragte den 10-årige rente nær ugerekord.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

via Listen To News