Markedsoversigt: Dramaer uden effekt

Det danske aktiemarked lukkede i modsætning til de europæiske markeder i pænt positivt terræn tirsdag. Men markedet tabte en del af dagens tidlige stigninger hen mod lukketid. C20-indekset steg 0,3 pct. til 467,55.

Bankaktierne tiltrak sig fokus tirsdag for anden dag efter en stribe nyheder fra sektoren. Danske Bank, der sluttede som suveræn topscorer på ugens første handelsdag, gav sig lidt i tøjret med et fald på 0,9 pct. til 88,05 kr. Fra Nordea kom et lækket regnskab fra bankens norske del med øgede nedskrivninger, men stigende driftsresultat, hvilket tegner godt for hele regnskabet, som offentliggøres onsdag morgen. Nordea-aktien steg 0,6 pct. til 53,05 kr.

Finanstilsynets skærpede regler for de finansielle institutioner betyder, at Jyske Bank må tage ekstra nedskrivninger på 900 mio. kr. Det kostede aktien et fald på 3,4 pct. til 154,60 kr.

Lundbeck-investorerne fik regnskab fra den amerikanske partner på antidepressiver - Forest Labs. Lundbeck forventer royalty-indtægter fra salget på mellem 500 og 700 mio. kr. i 2012, efter at patentet på det mest sælgende medikament - Lexapro - udløb mod slutningen af marts. Lundbeck lukkede 0,4 pct. højere i 120,50 kr.

Novo Nordisk-investorerne afventede en beslutning fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om medicinalselskabet Vivus får markedsgodkendelse til fedmemiddel Qnexa. Novo Nordisk, der forsøger at få sit diabetesmiddel Victoza godkendt som fedmemiddel, steg 0,2 pct. til 893 kr.

G4S fortsat under for problemerne med at levere det nødvendige personale til det forestående OL i London. G4S lukkede 2,7 pct. lavere i 23,30 kr.

Det danske obligationsmarked viste sig torsdag rimeligt statisk dagen igennem trods de mange muligheder for påvirkning fra nær og fjern. Men investorerne besluttede at afvente de amerikanske nøgletal for inflation og industriproduktion og siden dagens tale fra chefen for den amerikanske centralbank (Fed), Ben Bernanke, til Kongressen i Washington.

Renten på den toneangivende, danske statsobligation, 3-21'eren, lukkede tirsdag uændret i 1,0 pct. Udsvingende dagen igennem var yderst få og små.

Ben Bernankes tale var dagen igennem imødeset med spænding, da antydninger om yderligere kvantitative lempelser vurderedes at kunne udløse rentefald herhjemme. Der var dog blot en bemærkning om, at "Fed er klar til passende handling," hvilket neutraliserede en lille stigning i den danske rente på 0,2 basispoint.

Fra den europæiske scene holdt Spanien auktion over obligationer. De 1-årige statsobligationer røg over disken til en rente på 3,918 pct. mod 5,074 pct. tidligere .De amerikanske forbrugerpriser og industriproduktion i juni svarede til det ventede. Priserne var uændrede, og produktionen steg 0,4 pct.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

via Listen To News