Markedsoversigt: C20 sendt over 500, mens renterne steg lidt

Onsdag blev en hæsblæsende dag på det finansielle marked i Danmark. Regnskaberne væltede ind på aktiemarkedet, og samlet sendte positive tendenser med Tryg i front C20-indekset over 500, mens obligationskurserne samtidig måtte vige.

Samlet gik C20 imod den europæiske strøm og lukkede med en stigning på 0,56 pct. i 500,37.

Tryg præsenterede tal for andet kvartal sent tirsdag. Der var en solid positiv overraskelse, hvor combined ratio, det forsikringstekniske nøgletal for andelen af udbetalinger, faldt til 84,7 og dermed langt bedre end de ventede 89,4. Aktien steg 5,1 pct. til kurs 361.

Carlsberg knappede op for tallene for andet kvartal, hvor overskuddet skuffede. Forventningerne til hele året blev dog fastholdt. Carlsberg dykkede umiddelbart, men markedet skiftede mening, og da børsen lukkede, kunne Carlsberg sætte to streger under et plus på 2,2 pct. til kurs 520,00.

Investorerne var langt fra lige så nådige over for FLSmidth, der leverede nedslående tal for andet kvartal. En større ekstraordinær nedskrivning og en nedjustering betød kursfald på hele 4,3 pct. til kurs 350,50.

B&O fik stigende omsætning i 2010/11 som omsat gav et resultat før skat på 104 mio. kr. Samtidig fortalte den hæderkronede virksomhed, at man ser tocifret omsætningsvækst og større overskudsgrad i de nuværende regnskabsår end i det netop afsluttede.

- Det er et rigtig stærkt regnskab fra Bang & Olufsen, og alt i alt et signal om, at der bliver leveret på det, der bliver lovet. Markedet havde ikke ventet, at man ville nå forventningerne, sagde Michael Friis Jørgensen, analytiker hos Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans. Aktien i B&O steg med 20 pct. til kurs 78 oven på regnskabet.

De danske statsobligationer oplevede et mindre rentehop onsdag, da der var rygter i markedet om, at Spanien nærmer sig en redningspakke fra EU. Samtidig kunne et sæt blandede nøgletal fra USA ikke ændre på den tendens.

Den toneangivende 10-årige danske rente steg med 7 basispoint til 1,27 pct., mens den tyske rente steg med 9 basispoint til 1,56 pct. I Italien og Spanien gik det den anden vej, hvilket er tiltrængt nyt for de kriseramte lande. Den 10-årige spanske statsobligation faldt med 8 basispoint til 6,58 pct., mens den italienske dykkede med 6 basispoint til 5,74 pct.

EU-kommissær Olli Rehn udtalte, at "Spanien er åbensindede", når det kommer til at bede om en redningspakke, hvilket blev tolket som om, at der er forhandlinger i gang.

- Vi har ikke set noget, der understøtterne rygterne, men det er nok til at flytte renterne en smule, sagde obligationsstrateg hos Citigroup i London Jamie Searle til Bloomberg News.

Fra USA viste tal for inflationen en flad udvikling i juli mod en ventet lille stigning, mens industriproduktionen steg marginalt mere end ventet med 0,6 pct. i samme måned.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk