Markedsoversigt: C20 i højeste niveau siden 2007

C20-indekset fortsatte opturen ind i det højeste niveau siden efteråret 2007 efter en stigning mandag på 0,42 pct. til 485,01. Der var pæne stigninger til nogle af de cykliske aktier, og kun fald til tre ud af 20 papirer.

Vestas fik den bedste start på ugen med en pæn fremgang på 3,3 pct. til 25,95 kr. Aktien startede ellers dagen med at falde, men i løbet af dagen fik investorerne mod på vindmølleaktien og handlede den op i toppen af C20.

Der overtog den pladsen fra Pandora og Nordea, som ellers havde udgjort frontduoen det meste af dagen. Pandora steg 2,9 pct. og Nordea med 2,6 pct. i et marked, hvor risikoappetitten fortsat havde overhånden efter sidste uges og weekendens lovende udmeldinger fra den politiske top i Europa samt ECB-chef Mario Draghi.

Novo Nordisk fik hævet sit kursmål af Nordea til 1120 kr. forud for medicinalselskabets halvårsregnskab 9. august.

- Nordea Markets venter et brag af et regnskab med imponerende høje vækstrater. Kan Novo Nordisk leve op til de forventninger, ser vi god mulighed for, at aktien vil sætte nye kursrekorder, skrev Nordeas aktierådgivere mandag morgen.

Novo-aktien steg 0,1 pct. og satte dermed lukkerekord for tredje handelsdag i træk - i øvrigt 28. gang i år, at aktien lukker i en rekord.

FLSmidth fik en ny servicekontrakt i Egypten på drift og vedligehold af en cementfabrik. Nordea anslår, at ordren er i størrelsen 1,1 til 1,3 mia. kr. Aktiemarkedet kvitterede med en kursstigning på 1,6 pct. til 366,60 kr.

Uden for C20-indekset var der en fremgang på 8 pct. til SAS oven på regnskabet fra Air France-KLM, der var bedre end frygtet. SAS-aktien lukkede i 5,40 danske kr.

Mandagens obligationshandel bød på nyt spansk rentefald, mens udsvingene i de nordeuropæiske renter var ganske små.

Markedet udtrykte fra morgenstunden fortsat stigende tillid til Spaniens økonomi, og efterspørgslen på landets obligationer endte med et presse renten ned med 13 basispoint til 6,57 pct. Der er dermed lagt pæn afstand til de over 7,60 pct., som renten blev handlet i sidste uge, og håbet om, at ECB vil lindre Spaniens gældsudfordringer lader til at have overlevet weekenden.

I Danmark var der dog ikke voldsomme udsving, og den tiårige rente lukkede dagen i 1,15 pct. - 2 basispoint lavere end fredag. Samme tendens kunne noteres i Tyskland, hvor renten lukkede 1 basispoint lavere i 1,38 pct.

Italien kom også pænt igennem en auktion over obligationer mandag formiddag, hvor der blev solgt tre-, fem- og tiårige papirer. Det gav i alle tre tilfælde lavere renter end for en måned siden, mens målet om udstedelser for 5,5 mia. euro blev opnået. Den tiårige italienske rente sluttede dog i 5,99 pct. efter en stigning på 6 basispoint fra fredagens lukkeniveau.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk