Markedsoversigt: Aktier og renter dykkede

Det danske aktiemarked tog onsdag et hak nedad. Investorer i danske værdipapirer var dog ikke de eneste, der havde en dårlig dag, da værdipapirene Europa over tog en tur mod syd. Vestas var endnu en gang i rampelyset, og endnu en gang kunne investorerne ikke lide, hvad de så.

Samlet faldt det toneangivende C20-indeks med 0,7 pct. til indeks 490,54.

- Onsdagens fald skal ses i lyset af, at aktierne har haft en god periode. Derfor ville det heller ikke være unaturligt, hvis markedet faldt lidt tilbage, siger aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Vestas lukkede efter halvårsregnskabet som C20's store taber. Det på trods af, at koncernen allerede i juli præsenterede tallene. Det til trods, var der stadig skuffende justeringer af forventningerne til hele året. Aktien i Vestas endte dagen med et fald på 6,4 pct. til 31,77 kr. Siden marts 2011 er aktien faldet fra 228,20 kr.

Også Sydbank blev sendt sydover onsdag efter et regnskab, der gemte på en negativ overraskelse. Banken skuffede med et underskud i andet kvartal på 140 mio. kr. som var udløst af større end ventede nedskrivninger.

- Sydbanks renteindtægter skuffer ret fælt, men det opvejes så godt nok af de øvrige indtægter. Men renteindtægterne ser ret bløde ud. Det er noget skidt, og noget, man kikker meget på, siger Mads Thinggaard, bankanalytiker hos Nykredit Markets. Aktionærerne sendte Sydbank ned med 2,4 pct. til kurs 101,40.

Parken steg med 2,9 pct. til kurs 71 kr., efter at FC København tirsdag aften vandt over franske Lille og dermed bragte sig et skridt nærmere kvalifikation til gruppespillet i det lukrative Champions League.

De danske obligationsrenter dykkede onsdag, da uroen omkring gældskrisen i Europa igen stak sit grimme hoved frem. Efter en periode med ro på gældskrisefronten vendte udviklingen, og det sendte de spanske renter opad.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligationer faldt med ni basispoint til 1,17 pct. mens den tyske ækvivalent faldt med 10 basispoint til 1,46 pct. I Spanien veksledes rentefald til stigninger. Den 10-årige rente steg med 6 basispoint til 6,21 pct. Det er dog fortsat godt 1,5 pct. point fra toppen i juli, da markedspanik var lige ved at skubbe landet ud over kanten.

Markedets nervøsitet kommer forud for en række vigtige møder og begivenheder. Allerede onsdag aften kan investorerne læse referatet fra Fed's seneste rentemøde, og den 6. september skal ECB-chefen, Mario Draghi, sætte handling bag sommerens brandtaler.

- Vi er i en situation, hvor der stadig er en stor del usikkerhed og en række vigtige møder i Eurozonen i de kommende dage. Der er stadig ikke en klar tendens for, hvad udkommet er, sagde obligationsstrateg Orlando Green fra Credit Agricole til Bloomberg News.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk