Markant dansk direktør død
Niels Arkil døde pludseligt. Foto: Arkil A/S
Niels Arkil døde pludseligt i sit hjem, dagen før sin 78 års fødselsdag.

Tidligere administrerende direktør for entreprenørvirksomheden Arkil A/S, Niels Arkil, er død. Det skriver JydskeVestkysten.

Niels Arkil ville være blevet 78 år i dag, torsdag, men han døde i sit hjem onsdag efter et uventet hjertestop.

Niels Arkil overtog i 1974 ledelsen af familievirksomheden, Arkil A/S, efter sin far, Ove Arkil. I 1978 stod han i spidsen for den første børsnotering af en sønderjysk industrivirksomhed, skriver JydskeVestkysten.

Niels Arkil udviklede virksomheden fra at være en sønderjysk asfaltvirksomhed til at være en af Danmarks største entreprenørkoncerner med afdelinger i flere nordeuropæiske lande.

I 2006 forlod han posten som koncernchef og blev bestyrelsesformand, mens sønnen Jesper Arkil blev koncernchef.

Niels Arkil har gennem årene haft en række tillidshverv og har haft bestyrelsesposter i blandt andet ECCO, JydskeVestkysten og Dansk Affald.

Han var desuden i mange år fransk honorærkonsul i Sønderjylland, og modtog i 2001 den franske Légion d'honneur-orden - en orden som også prinsesse Marie og nuværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er modtagere af.

De seneste år var præget af helbredsproblemer, skriver JydskeVesten, og Niels Arkil fratrådte som formand for Arkils bestyrelse i 2013.

Niels Arkil var gift to gange, og efterlader sig hustruen Lisbeth Arkil, fire børn, to fra hvert ægteskab, og i alt ni børnebørn.