Margrethe i knibe: Dyre- eller prinsevelfærd?

Prins Henrik elsker foie gras, men Margrethe er protektor for Dyrenes Beskyttelsen, som vil forbyde den besynderlige ret
Prins Henrik nyder god mad og drikke. Men en af hans livretter, foie gras, fremstilles på en spektakulær måde.
Prins Henrik nyder god mad og drikke. Men en af hans livretter, foie gras, fremstilles på en spektakulær måde. Foto: Scanpix Denmark, Jeppe Michael Jensen

Dronning Margrethe er havnet i et dilemma.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Mens Prins Henrik elsker den franske specialitet foie gras, så er dronningen protektor for Dyrenes Beskyttelse, som vil forbyde foie gras på danske middagsborde. Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi så gerne, at dronningen undgik at spise og servere foie gras, men vi kan ikke bestemme, hvad hun skal spise," siger Pernille Fraas Johnsen, der er dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse til Ekstra Bladet.

"Vi har tidligere henvendt os, men det har vi desværre ikke fået så meget ud af. De spiser det stadig," siger hun til Ekstra Bladet.

Foie gras fremstilles ved at gæs eller ænder tvangsfodres, hvilket gør, at fedt ophobes i leveren, som vokser til mangedobbelt størrelse på dyrene. Det er denne lever, der anses for en delikatesse.

Ofte sker tvangsfodringen ved, at der pumpes unaturlige mængder mad direkte ned halsen på dyret med en slange. Denne metode er ulovlig i Danmark, men det er ikke muligt at forbyde import af produkter fremstillet med metoden på grund af EU's handelsregler.

Dyrenes beskyttelse kan derfor kun opfordre danskerne til at afstå fra at spise foie gras, og så er det efter deres mening uheldigt, at kongehuset reklamerer for spisen.

"Det er unødvendigt og meget ærgerligt at kongehuset og for så vidt også fine og anerkendte restauranter serverer det," siger Pernille Fraas Johnsen til Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet og Dyrenes Beskyttelse

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.