Margrethe: Dansk presse er blevet mere emsig
Dronning Margrethe. Foto: Stine Bistrup / POLFOTO
Den danske monark har forståelse for, at pressen ønsker at følge kongefamilien tæt, men synes, at der er blevet skruet noget op for blusset.

"Den er i hvert fald mere emsig."

Dronning Margrethe vil ikke vurdere om dansk presse er blevet værre eller bedre i hendes regeringstid, men den er mere nærgående, fortæller hun i et interview på TV 2.

"Pressen er jo i dag væsentligt mere optaget af, hvad vi gør, og hvordan vi ser ud, og hvad vi foretager os. Og hvad vi ikke gør, og hvorfor vi ikke gør det og så videre," siger dronning Margrethe.

Hun har en bøn til pressen om at give især hendes børnebørn lidt mere plads, selvom de er søde og sjove at følge.

"Jeg håber meget, at man vil forstå, at hvis man gerne vil se Kronprins Frederik og Prins Joachims børn vokse op og blive til ordentlige hele mennesker, der kan være noget for deres land og være noget i deres land, så skal de også have muligheden for at udvikle sig selv. Og det gør man altså bedst, hvis man ikke bliver overvåget hele tiden," siger Dronning Margrethe.

"Man skal ikke glemme, at hvis man ikke kan trække sig ud af offentlighedens søgelys engang imellem, så får man ikke mulighed for at lade op eller mulighed til at udvikle sig som et rigtigt menneske. Og det håber jeg meget vil kunne lade sig gøre for mine børnebørn," siger hun.

Kilde: Ekstra Bladet