Marc Foged Stockmarr kan kalde sig Årets Kok 2022. Samtidig kan Mathias Breinholt fra Restaurant Moment på Djursland fejre titlen som Årets Tjener. Med titlerne følger en præmiesum på 40.000 kr. til hver.
Det fortæller Horesta i en pressemeddelelse.
Efter at Danmark i torsdags vandt det uofficielle Europamesterskab for kokke, skulle den næste store stjernekok findes i dag, da finalen i Årets Kok 2022 blev afviklet i MCH Messecenter Herning.
Vinderen blev Marc Foged Stockmarr fra Restaurant God Smag i Hellerup nord for København, og dermed fik han endelig opfyldt drømmen, efter at han tidligere har måtte nøjes med en andenplads kun 0,37 point efter vinderen.
Foruden en kendt dessertopgave, skulle finalisterne kreere en varm forret med shiitake-svampe samt en hovedret med kam, skank og svær af Bertels-gris.
I desserten skulle indgå æg, kardemomme og æbler.
Konkurrencen løb over seks timer, og Marc Foged Stockmarrs præstation var nok til at imponere en række af landets dygtigste kokke i dommerpanelet med blandt andre den tidligere verdensmester for kokke, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.
I finalen blev Marc Foged Stockmarr assisteret af Matilda Romlin.
Mathias Breinholt fra Restaurant Moment blev Årets tjener. Foto: Arek Pedersen
Samtidig med Årets Kok dystede fem af landets dygtigste tjenere om titlen som Årets Tjener.
Her lykkedes det Mathias Breinholt fra Restaurant Moment at vinde guld. Sølvmedaljen gik til Kristine Slott Olsen fra Restaurant Formel B, mens Dennis Blok fra Molskroen vandt bronze.
Deltagerne i Årets Tjener-konkurrencen skulle blandt andet vise deres evner i at sable champagne og lave Bloody Marys.
Det er HORESTA og 3F, der står bag de to konkurrencer, og vinderne modtager foruden trofæ en check på 40.000 kr.
Årets vindermenu fra Marc Foged Stockmarr
Forret:
Shiitake svampe med jordskokker
Stegt skalotteløg
Persille
Shiitake fume
Hovedret:
Stegt svinekam med salvie
Skank
Let røget selleri
Asparges
Sauce med timian
Dessert:
Kardemomme iscreme med ale
Porcheret æble
Lun karamel sauce
SLUTPLACERINGER
Årets Kok
- Marc Foged Stockmarr, God Smag, Hellerup
- Bjarke Jeppesen, Domestic, Aarhus
- Tommy Jespersen, Gastroca, Langeskov
Årets Tjener
- Mathias Breinholt, Restaurant Moment, Rønde
- Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B, København
- Dennis Blok, Molskroen, Ebeltoft