Maraton-dansker: Løber 114 km lige før OL
Maratonløberen Jesper Faurschou løber 20 kilometer om dagen i en uge, der slutter med 42 mere af slagsen.

Jesper Faurschou lukker og slukker OL for Danmarks vedkommende, når han på søndag løber maraton i Londons gader.

Selv om der venter 42.195 meter forude, så betyder det på ingen måde, at den 29-årige dansker slapper af i disse dage.

- Jeg har løbet 20 kilometer hver dag i den her uge og regner også med en tur på 12-14 stykker på lørdag, så det er en del, siger Jesper Faurschou.

Helt nøjagtig 112-114 kilometer - og så kommer der lige et maratonløb oveni, så Faurschou i alt får cirka 155 kilometer i benene i denne uge.

Men faktisk er en almindelig træningsuge endnu længere for herningenseren.

- Jeg er jo begyndt at trappe ned.

- I sidste uge var det planen, at jeg skulle løbe 160 kilometer, men desværre blussede der noget betændelse i akillessenen op.

- Jeg kan stadig mærke det, men jeg kan godt løbe, når den er varmet op, selv om den er træg om morgenen. Så for ikke at forværre problemerne, så måtte jeg cykle og cross-træne ved siden af, fortæller Jesper Faurschou.

- Tempoet på mine træningsture har ikke været på fuld skrue. Jeg har haft nogle gode intensive træningspas, men resten af turene har været stille og rolige, fortæller han.

Til trods for problemerne føler danskeren sig i sit livs form og går som udgangspunkt efter at forbedre sin personlige rekord på 2.15,15 timer. Den snørklede rute gennem Londons gader kan dog sætte en stopper for de drømme.

/ritzau/