Maraton-dansker: Det er en skidt OL-rute
Jesper Faurschou mener, at den maratonrute, der skal løbes på ved OL, er lavet for tv og ikke deltagerne.

Londons gader indbyder til maratonrekorder, men dem bliver der sandsynligvis ikke mange af, når danske Jesper Faurschou sammen med verdens bedste maratonløbere fra klokken 12.00 sætter punktum for OL.

Den 29-årige dansker er ikke helt tilfreds med ruten, der byder på alt for mange kurver og sving.

- Jeg havde håbet på en hurtig rute, da det er fladt i London.

- Men man har lavet en meget teknisk krævende rute, som måske er god for tv, fordi vi skal passere mange seværdigheder. Det betyder, at vi løbere skal foretage mange 360 graders vendinger og 90 graders sving.

- I maraton handler det om at finde en rytme, og når den bliver brudt så mange gange, så tærer det på energi-ressourcerne, og det kan man især mærke efter 30 kilometer, fortæller Jesper Faurschou.

Hans målsætning ved OL er at forbedre sin personlige rekord på 2.16,15 timer, men han føler sig ikke sikker på, at det kan lade sig gøre.

- Jeg forsøger at gå efter en personlig rekord, for det er også træls ikke at give det chancen.

- Men hvis jeg tidligt kan mærke, at ruten ikke er til en personlig rekord, så ændrer jeg fokus og går efter en god placering.

- Mange vil gå kolde til sidst, og kan jeg have lidt i reserve på de sidste kilometer, så tror jeg, at der er mange placeringer at hente på den konto, siger Jesper Faurschou.

Han tør dog ikke at give et gæt på, hvilken placering det kan blive til. Men top-tre bliver det ikke.

- Selv om jeg drømmer om at vinde en OL-medalje, så er det stærkt urealistisk. Det er ikke, fordi jeg er uambitiøs - bestemt ikke, fastslår Faurschou.

/ritzau/