Manuel Neuer scorer hattrick i målmandskåring
Manuel Neuer evner at spille bolden med fødderne, og det er blandt årsagerne til, at han igen er blevet kåret til verdens bedste målmand. Foto: Matthias Schrader/AP
Bayern Münchens målmand Manuel Neuer er for tredje gang på stribe blevet udnævnt til verdens bedste.

Tyskeren Manuel Neuer var verdens bedste fodboldmålmand i 2015, hvis man skal tro Den Internationale Organisation af Fodboldstatistikere og -historikere (IFFHS).

Sidsteskansen fra Bayern München vandt en overlegen sejr i afstemningen, hvor han med 188 point havde et forspring på mere end 100 point til nærmeste forfølger, Juventus-veteranen Gianluigi Buffon. Barcelonas Claudio Bravo blev nummer tre.

I en pressemeddelelse begrunder IFFHS valget af Neuer med, at tyskeren ikke blot har en god teknik, men at han også er i besiddelse af et godt blik for spillet, hvilket gør ham i stand til at agere libero og vende forsvar til angreb.

Det er tredje gang på stribe, den 29-årige Neuer løber med hæderen.

Organisationen af fodboldstatistikere har udnævnt verdens bedste målmand siden 1987, da belgieren Jean-Marie Pfaff vandt afstemningen.

Neuer er den tredje, der opnår hæderen tre år i træk. Walter Zenga vandt i 1989-91, mens Iker Casillas gjorde det fem år på stribe 2008-12.

Peter Schmeichel, der vandt i 1992 og 1993, er eneste dansker på listen.

Sammen med udnævnelsen af verdens bedste målmand har IFFHS også kåret den bedste landstræner i 2015.

Den hæder gik til Jorge Sampaoli, der førte Chile til sejr i Copa America.

/ritzau/