Mange Tour-hold vil kaste glans over Danmark Rundt

Allerede flere måneder før løbsstart har arrangøren af Danmark Rundt fået tilsagn fra flere Tour-hold.
Alberto Contadors (tv.) Trek-hold har meldt sin ankomst til PostNord Danmark rundt. Arkivfoto.
Alberto Contadors (tv.) Trek-hold har meldt sin ankomst til PostNord Danmark rundt. Arkivfoto. Foto: Cesar Manso/AFP

Når cykelløbet PostNord Danmark Rundt i midten af september skydes i gang, bliver det med flere hold, som også er på startlisten til årets Tour de France.

I en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union (DCU) lyder det, at mere end en håndfuld af årets Tour-hold allerede har givet tilsagn om at køre Danmark Rundt i sensommeren.

- Der er stadig fire måneder til starten på Frederiksberg, men allerede nu har vi seks Tour de France-mandskaber på startlisten, siger løbsdirektør Jesper Worre i pressemeddelelsen.

Det drejer sig om de tre World Tour-hold Astana, Trek og Sunweb, som alle har markant dansk islæt, samt kontinentalholdene Direct Energie, Cofidis og Wanty.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Hos Astana kører Jakob Fuglsang, den forsvarende Danmark Rundt-mester Michael Valgren, Jesper Hansen og Matti Breschel, mens Lars Michaelsen sidder i en af sportsdirektørbilerne.

Trek har Kim Andersen som sportsdirektør og Mads Pedersen på en af cyklerne, mens Sunweb har Morten Bennekou blandt sportsdirektørerne og Søren Kragh Andersen i rytterstaben.

For Trek-holdet vil det være første deltagelse nogensinde, og løbsdirektør Jesper Worre håber, at flere store hold skriver sig på startlisten de kommende måneder.

- Vi arbejder stadig på at lukke et par aftaler mere, og vi er ret optimistiske i forhold til at få et par World Tour-hold mere med, siger han.

Worre oplyser til DR, at man blandt andet stadig forhandler med Quick-Step og Sky om mulig deltagelse.

Jakob Fuglsang har vundet Danmark Rundt tre gange og er den mest vindende i løbets historie.

Årets løb starter på Frederiksberg 12. september og slutter i Aarhus 16. september.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.