Mange sikkerhedsbrister på byggepladser
På over halvdelen af de byggepladser, Arbejdstilsynet torsdag besøgte i en storstilet aktion, var sikkerheden ikke i orden.

En arm i gips, en tur i kørestol, eller det, der er værre. Det er en risiko, bygningsarbejdere udsætter sig selv for, når de hopper i arbejdstøjet. For det står rigtig skidt til med sikkerheden på landets byggepladser, viser nye tal fra Arbejdstilsynet, der torsdag gennemførte en storstilet kontrolaktion på byggepladser over hele landet.

Kontrollanterne besøgte 204 byggepladser, og på 112 af dem var sikkerheden ikke i orden. Arbejdstilsynet uddelte samlet 201 reaktioner, som kan være alt fra en vejledning i sikkerhed til at indstille arbejdet, indtil der er taget hånd om det farlige arbejdsmiljø. I alt måtte kontrollanterne forlange arbejdet standset i 132 tilfælde.

»Det er meget alvorligt, for der er fare for at personerne kan komme til skade,« siger Jens Jensen direktør i Arbejdstilsynet.

»Det er forstemmende, og det giver anledning til stor undren. For de ting, vi er ude og kontrollere, er nogle fuldstændige velkendte områder.«