Mange gik forgæves efter kørekort
Kommunalreformen betyder, at mange går forgæves i jagten på et nyt pas eller kørekort, når de går på politistationen.

En lind strøm af århusianere fik sig en lang næse, da de i går troppede op på Politigården i håbet om at vende hjem med et nyt pas eller kørekort i hånden.

I forbindelse med kommunalreformen er det nemlig ikke længere en opgave for politiet at udstede kørekort og pas. Og dét kunne mærkes hos ordensmagten:

»Vi har haft op mod 40-50 personer, der kom for at få udstedt enten kørekort eller pas, men som vi desværre måtte skuffe. Folk blev overraskede – de anede ikke, at reglerne var blevet ændret,« forklarer kontorfuldmægtig i Århus Politi Anker Christensen.

Fremover skal borgerne i stedet henvende sig hos Borgerservice på Rådhuset, hvor man i forvejen kan melde flytning, skifte læge eller søge pension.

Hér kan man til gengæld ikke længere købe et månedskort til den kollektive trafik – det skal man i stedet ordne på Banegårdspladsen eller ved Rutebilstationen. Det har på årets første dage resulteret i et mylder af forvirrede mennesker, der ville have fornyet deres månedskort til bus og tog hos Borgerservice.

Trods de mange skuffede borgere mener man hos kommunen, at man har informeret tilstrækkeligt.

»Vi har haft opslag i alle lokale aviser, på vores egen hjemmeside og på www.aarhus.dk. Vi har haft opslag hængende hos politiet, der har været tv-indslag i OBS, og på landsplan har Rigspolitiet og Justitsministeriet kørt en kampagne.

Desuden har vi lagt en skrivelse med lønsedlen til offentlige ansatte, som jo også er borgere i byen, så jeg synes virkelig, at vi har gjort forsøget,« siger udviklingschefen i Borgerservice hos Århus Kommune, Rasmus Ry Nielsen.

Flytningen af de hidtidige politiopgaver til Borgerservice betyder, at man fremover kan få fornyet pas eller kørekort i dobbelt så mange timer ugentligt som før.

via Listen To News