Manden bag vildt delt Støjberg-foto: Derfor lavede jeg det
- Jeg har lavet tonsvis af den her slags. Det er bare at sætte to billeder sammen, siger grafikeren Mikkel Petersen. Illustration: Mikkel Petersen
Grafikeren Mikkel Petersen afviser, at hans billede skulle være et personligt angreb på integrationsminister Inger Støjberg.

Hans billede er blevet delt igen og igen på Facebook, og adskillige kopier er også i omløb. Det har fået masser af både begejstrede og forargede kommentarer fra borgere, meningsdannere og politikere.

Men manden bag den simple collage af integrationsminister Inger Støjberg ved siden af en hamburgerryg forstår ikke den store virak.

- Jeg har lavet tonsvis af den her slags. Det er bare at sætte to billeder sammen, siger Mikkel Petersen om sin kreation.

Billedet er en kommentar til en uheldig sag for integrationsministeren: I sidste uge fortalte hun en historie om et forældrepar, der måtte fravælge en børnehave til deres datter, fordi institutionen forbød svinekød. Og pigens livret var hamburgerryg.

Historien holdt dog ikke vand, og det måtte Inger Støjberg beklage.

Satire skal gå efter magten

Mikkel Petersen kan ikke genkende, at hans billede skulle være et personangreb, som nogle har ment.

- Det er satirisk. Men hvad man får ud af billedet, afhænger jo af øjnene, der ser. Jeg skriver intet nedladende eller ondskabsfuldt om hende, siger han.

- Jeg laver næsten dagligt noget lignende med udgangspunkt i et eller andet politisk, uddyber Mikkel Petersen, der er grafiker. Satiren laver han i sin fritid.

Og han synes ikke, at satire er det samme som at angribe en person.

- Satire handler om at tage de forhåndenværende guder og trække dem ned på jorden. Man skal gå efter dem, der sidder tungest på magten, siger Mikkel Petersen.

Hun deler vandene

Under den tidligere regering, var det derfor helt naturligt dem, der oftest kom i hans søgelys.

Han er ikke voldsomt overrasket over, hvor meget opmærksomhed hans billede har fået. Det har han prøvet flere gange før, men det er aldrig rigtig til at gætte, hvornår et satire-billede får stor opmærksomhed.

- Det er nok fordi Støjberg er en politiker, der i høj grad deler vandene, siger Mikkel Petersen.