Mandagens obligationer: Uændret rente i krisens tegn

Frygten for den sydeuropæiske gældskrises effekter fortsatte mandag med at tynge rentemarkedet. På det danske obligationsmarked var udsvingene dog beherskede. Skuffelse over udeblevne væksttiltag fra Den Europæiske Centralbanks side torsdag og en skuffende arbejdsmarkedsrapport fra USA fredag har rettet investorernes søgelys mod den globale vækst. Og her var der intet positivt at berette.

Den tiårige, danske rente lukkede uændret i 1,12 pct., mens de tilsvarende spanske og italienske renter skød i vejret med 13 og 12 basispoint til henholdsvis 6,99 pct. og 6,12 pct. I dagens løb var Spanien igen over den kritiske grænse på 7 pct., som gør det uacceptabelt svært af forrente gælden inden for de normale, økonomiske rammer.

Ugen byder ikke på økonomiske nøgletal af nævneværdig tyngde, og mandag var der ingen planlagte begivenheder fra hverken Europa eller USA, som kunne ændre på markedsvilkårene.

ECB-chef Mario Draghis tale i EU-parlamentet bidrog ikke med væsentligt nyt i forhold til, hvad der blev fremlagt efter torsdagens pengepolitiske møde. Mandag aften mødes eurozonens finansministre til et møde i Bruxelles, hvor den seneste tids krisetiltag skal diskuteres. Tirsdag mødes alle 27 EU-landes finansministre.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk