Mandagens obligationer: Marginalt rentefald på død dag

De danske obligationsrenter faldt marginalt tilbage mandag på en dag, der var ganske tom for nøgletal. Da der samtidig ikke kom noget nævneværdigt nyt fra gældskrisen i Europa, kunne markedet ride lidt videre på den positive bølge fra fredag. Her overraskede arbejdsmarkedsrapporten for juli i USA til den helt positive side.

Samlet endte mandagen med et rentefald på et enkelt basispoint i den toneangivende danske 10-årige rente til 1,16 pct., mens den tyske tilsvarende rente faldt med 3 basispoint til 1,39 pct. I Sydeuropa løsnede det endnu en gang en smule op. Den italienske 10-årige rente faldt med 6 basispoint til 5,95 pct., mens den spanske ækvivalent faldt med 12 basispoint til 6,65 pct.

Dermed er renterne faldet for fjerde dag i træk, og det er fortsat ECB-chef Mario Draghis udtalelser om handling, der præger markedet.

- Forventningen til, at ECB vil begynde at købe korte obligationer op styrker efterspørgslen efter spanske og italienske obligationer. Samtidigt bliver der i mindre og mindre grad indregnet en risiko for, at Spanien bliver nødt til at søge hjælp hos redningsfonden EFSF, siger obligationsstrateg hos Lloyds Banking Group Eric Wand til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk