Mand med kriminel fortid fængslet for kniv og peberspray
Om fængsling af 23-årig i Aarhus har forbindelse til bandeuro, vil politiet ikke ud med endnu.

Fortiden indhentede lørdag en 23-årig mand ved Retten i Aarhus. Det var nemlig mandens tidligere ugerninger, som omkring middagstid fik en dommer til at varetægtsfængsle manden.

Vagtchef Peter Hunniche ved Østjyllands Politi oplyser, at manden er fængslet for overtrædelse af våbenloven - han har ifølge sigtelsen været i besiddelse af en peberspray og en kniv.

Det er normalt langtfra nok til at retfærdiggøre en varetægtsfængsling af en sigtet. Men manden er en tidligere bekendt af politi og retsvæsen, og det får betydning.

Ifølge Peter Hunniche er manden varetægtsfængslet på baggrund af to bestemmelser i retsplejeloven. Den ene drejer sig om overtrædelse af vilkår i forbindelse med en betinget dom eller prøveløsladelse

Den paragraf kommer i sagens natur kun i spil, når den sigtede tidligere er dømt, og fortsat er underlagt restriktioner fra Kriminalforsorgens side.

Hvad mandens kriminelle fortid består i, vil Østjyllands Politi dog ikke oplyse.

Efter alt at dømme drejer det sig dog om våbenkriminalitet. Manden er nemlig også varetægtsfængslet efter en bestemmelse, hvor retten frygter, at han på fri fod vil begå ny kriminalitet.

Det er en bestemmelse, som blandt andet tages i brug, når en sigtet tidligere er dømt for lignende kriminalitet - altså i dette tilfælde overtrædelse af våbenloven.

De nærmere detaljer om sagen, for eksempel i hvilken sammenhæng manden er blevet anholdt, vil politiet på nuværende tidspunkt ikke oplyse.

Der er heller ingen oplysninger om, hvorvidt manden har berøring med bandemiljøet i byen, hvor uroen i øjeblikket ulmer.

Natten til lørdag blev to mænd ramt af skud på åben gade i Aarhus V. Episoden er blot den seneste i en række af voldshandlinger, som formentlig udspringer af, at københavnerbanden LTF søger fodfæste i Aarhus.

Den 23-årige vil dog ikke umiddelbart acceptere rettens afgørelse. Ifølge Østjyllands Politi har han kæret kendelsen om varetægtsfængsling til Vestre Landsret.

/ritzau/