Mand kræver 75.000 kr. i Emilie Meng-sag
17-årige Emilie Meng blev sidst set på Korsør Station og blev fundet død juleaftens dag. Foto: Peter Bergman
Fem gange blev Finn Petersens hjem ransaget af politiet i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden i 2016. Nu kræver han erstatning.

En usædvanlig sag, hvor politiet i oktober 2016 fem gange ransagede den dengang 67-årige pensionist Finn Petersens hjem i jagten på opklaringen af Emilie Mengs forsvinden, kan meget vel gå hele vejen til Højesteret.

Det siger Finn Petersens advokat til Sjællandske.

Finn Petersen kræver en erstatning på 75.000 kroner, men advokat Steen Djurtoft er ikke sikker på, at retten bøjer sig for kravet i første omgang:

- Der er ikke rigtig nogle lignende sager at støtte sig til, så det er da ikke usandsynligt, at vi efterfølgende vil gå videre til landsretten og måske endda til Højesteret, hvis vi ikke i første omgang når et tilfredsstillende resultat, siger Steen Djurtoft til Sjællandske.

Det var henvendelser fra personer i gruppen "Forsvundne personer", som udløste ransagningerne.

Finn Petersen blev mistænkt for at holde Emilie Meng indespærret - blandt andet var der foretaget lydoptagelser fra nabo-ejendommen. På optagelserne blev der angiveligt talt med Emilie Meng.

Emilie Meng forsvandt tidligt om morgenen 10. juli 2016 i Korsør efter en bytur i Slagelse med sine veninder. Hun blev fundet død ved Regnemarks Bakker ved Borup den 24. december 2016. Politiet har fortalt, at hun var udsat for en grov forbrydelse.