Mand havde villaen fyldt med våben: Nu er han fængslet
Rifler og maskinpistoler med ammunition var blandt de ulovlige våben, som politiet finder i Birkerød-villa.
Det var et tip, der førte politiet til en villa i Birkerød, hvor der ved en ransagningfredag er fundet over 100 våben. En 49-årig mand er varetægtsfængslet for ulovlig våbenbesiddelse. Arkivfoto.
Det var et tip, der førte politiet til en villa i Birkerød, hvor der ved en ransagningfredag er fundet over 100 våben. En 49-årig mand er varetægtsfængslet for ulovlig våbenbesiddelse. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

En 49-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet, efter at der fredag blev fundet store mængder af våben i hans hjem på en villavej i Birkerød.

I et grundlovsforhør i Retten i Hillerød blev manden varetægtsfængslet i 13 dage, oplyser anklager Charlotte Henriksen, Nordsjællands Politi.

Manden er sigtet for at have over 100 våben, som han ikke har tilladelse til.

- Han vil gerne erkende, at det er hans våben, men ellers er hans forklaring lidt svævende, siger Charlotte Henriksen til Ritzau.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger om sigtelsen mod manden og hans forklaring på, hvorfor han havde de mange våben i sit hjem.

Fredag oplyste politiet i en pressemeddelelse, at der er tale om over 100 våben, blandt andet pistoler, rifter og maskinpistoler med tilhørende ammunition.

Det var et anonymt tip om, at der var våben på stedet, der fredag eftermiddag fik politiet til at tage ud til en villa på Sjælsøvej i Birkerød.

Efter adskillige timers undersøgelser på stedet, hvor politiet blandt andet for en sikkerheds skyld fik hjælp fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, blev manden anholdt klokken 22.10.

Han blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og kørt til afhøring.

Da sagen blev indledt fredag mente politiet, at der kunne være tale om en samlers store beholdning af våben. Imidlertid har manden ikke tilladelse til at ligge inde med det omfangsrige lager.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.