Mand bar granat ind på politistation
En borger bar onsdag eftermiddag en panserværnsgranat ind på Hillerød politistation. Alarmcentralen blev evakueret.

Det virker umiddelbart logisk: Hvis du finder noget ulovligt, så giv det til politiet. Men klokken 14.30 onsdag eftermiddag kom en mand anstigende på politistationen i Hillerød og lagde en panserværnsgranat på disken, som han angiveligt havde fundet på stranden i Liseleje.

Betjentene reagerede ved at tilkalde bombeeksperter og evakuere dele af politistationen, der blandt andet omfattede alarmcentralen. Bombeeksperterne var bange for, at granaten kunne detonere ved hjælp af radiobølger, som der er rigeligt af på en politistation. Efter 20 minutters undersøgelser og røntgenfotografering af granaten blev alarmen afblæst: Granaten var kun en tom skal.

»Det er sket før, at folk dukker op med ammunition på politistationen. Men det er altså vigtigt, at man lader sådan en granat ligge, hvis man finder den. Det har været en meget farlig last, som manden her har haft i bilen. Han skulle have ringet, så bombeeksperterne kunne komme til ham,« siger vagthavende hos Hillerød Politi.

Han oplyser samtidig, at manden ikke vil blive sigtet for potentielt at kunne have båret en bombe ind i favnen på Hillerød Politi.