Mand anholdt efter spray-angreb i det østlige London

En gruppe mænd har angiveligt angrebet mindst seks personer med skadelig væske. Én er anholdt.

En gruppe ukendte gerningsmænd spredte lørdag aften skræk i området nær shoppingcentret Stratford Centre i bydelen Stratford i det østlige London.

De angreb en række mennesker, som blev overfaldet med en spray med en ukendt og farlig væske, rapporterer det britiske medie BBC.

Flere medier fortæller, at der formentlig er tale om syre. Seks personer er ifølge Sky News blevet såret ved angrebet.

En enkelt mand er anholdt under mistanke for at have deltaget i angrebet, som fandt sted kort før klokken 20 lokal tid. Politiet vil ikke udelukke muligheden for, at andre gerningsmænd kan være på fri fod, skriver Sky News.

Tidligere forlød det, at angrebet fandt sted inde i shoppingcentret Westfield, der ligger i nærheden, men det har nu politiet nu ændret til "området omkring Stratford Centre", skriver Reuters.

Politiet har ingen grund til at tro, at der er tale om terror. Ifølge avisen Daily Express hælder man mere til, at der er tale om et internt bandeopgør.

BBC skriver, at der opstod et skænderi blandt en gruppe mennesker kort før angrebet.

En medarbejder fra en Burger King i indkøbscentret fortæller, at han så et offer for angrebet løbe ind på fastfood-restaurantens toilet for at "vaske syre af sit ansigt".

- Han havde sår omkring øjnene, og han forsøgte kaste vand ind i dem, siger den ansatte.

Vicedirektør Paul Gibson fra Londons ambulancetjeneste oplyser, at flere ambulancer og læger er sendt til gerningsstedet.

- Indtil videre har vi behandlet mindst fem patienter på stedet og bragt tre patienter på hospitalet, siger han til Sky News.

Storbritannien har de seneste år oplevet et stigende antal angreb med syre - ofte i forbindelse med røverier eller banderelateret vold.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var der sidste år 431 syreangreb alene i London. Heraf langt hovedparten - 398 - i kvarteret Newham i netop Stratford.

Den britiske regering meddelte i juli, at den overvejer at skærpe straffen for personer, der angriber andre med syre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.