De slidte danskere Bageren Majbrit advarer søn: "Jeg vil ikke se ham blive slidt ned"
Mine børn skal ikke vælge samme vej som mig, for så bliver de slidt ned, siger den 34-årige bagersvend Majbrit Stick Sørensen. Foto: Privat
Majbrit Stick Sørensen er en del af et stort flertal af ansatte på landets slagterier og bagerier, der ikke vil anbefale deres børn at tage samme job som dem selv. Hun frygter, at børnene bliver slidt ned, hvis de vælger samme vej som hende.

Majbrit Stick Sørensen er glad for sit job som konditor.

Hun har gode kolleger og spændende opgaver, der hver dag lader hende bruge sine evner som udlært bagersvend. 

Alligevel er der én ting, hun er helt sikker på. Hendes tre børn skal aldrig arbejde i samme fag som deres mor.  

- Jeg vil ikke kunne holde ud at se dem blive slidt ned. Og det bliver de, hvis de vælger den samme vej mig, siger Majbrit Stick Sørensen til Avisen.dk.

På dét punkt ligner hun en stor del af hendes kolleger på landets slagterier og bagerier.

Således svarer knap tre ud af fire medlemmer af fødevareforbundet NNF i en ny rundspørge foretaget af analysebureauet DMA Research, at de ikke vil anbefale deres børn at tage samme job som dem selv. 

- De skal vælge noget andet. For det her er simpelthen for hårdt i længden, siger Majbrit Stick Sørensen. 

slagterbørn

Kransekager på fuldt blus

I de sidste 15 år har Majbrit Stick Sørensen knoklet.

Først som rengøringsdame og slagteriarbejder, og siden med at lave kager og brød som bagersvend på Bæchs Konditori i Hobro. 

Og selvom hun knap er fyldt 34 år, har de mange år med fysisk arbejde allerede sat mærker i hendes krop. 

- Jeg har store smerter i albuer, håndled, og skuldrene, og det er jo på grund af slid. Det fortæller min læge mig i hvert fald, siger Majbrit Stick Sørensen. 

Derudover døjer hun også med skarpe smerter i højre fod, på grund af det, hun frygter, er en nerveskade. 

Det hårde slid stammer især fra lange arbejdsdage, hvor der skal sprøjtes kransekager, røres flødeskum og flyttes rundt på mange hundrede kilo kagedej. 

Majbrit Stick Sørensen roser sin arbejdsgiver for at have fokus på at gøre arbejdet mindre nedslidende for de mange hundrede ansatte på Bechs Konditori. 

Hun mener dog, at det er svært helt at undgå slid, når tingene skal gå stærkt på den store kagefabrik. 

- Vi skal jo have noget fra hånden, og når der er fuldt blus på produktionen, så farer man rundt, og slider og slæber for at følge med, siger Majbrit Stick Sørensen. 

- Og så får man løftet forkert eller for meget, selvom man godt ved, at det er dumt, og at det går ud over kroppen i sidste ende, fortæller hun. 

Falder død om på job

Det hårde slid og de begyndende skavanker har gjort Majbrit Stick Sørensen bange for, at hendes krop står af, før hun når pensionsalderen.

Med de nuværende regler kan hun gå på pension som 72-årig, og det er ifølge hende helt "umuligt".

- Den eneste måde, jeg kan se mig selv forlade arbejdsmarkedet på er som invalid førtidspensionist, eller ved, at jeg falder død om på jobbet, siger Majbritt Stick Sørensen. 

Den stigende pensionsalder er også en af grundene til, at hun råder sine børn til at finde en anden vej i livet end hende selv. 

Hendes søn på otte år har ellers allerede vist interesse for bagerfaget. 

- Efter en dårlig dag på job sagde min søn til mig, at hvis han vandt en million, så ville han åbne et bageri, som han og jeg skulle arbejde i. Og det er jo virkelig en sød tanke, men han skal vel slide indtil, han er 80 år, og det skal mine børn simpelthen ikke udsættes for, afslutter Majbrit Stick Sørensen. 

via Listen To News