home a/s Maj var sød og mild ved boligmarkedet
Indeks: Flere interesserede købere på fremvisning lover godt for de kommende måneders salg. Mangel på mindre lejligheder til salg i de største byer, betyder færre fremvisninger end sidste år
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
home Fremvisningsindeks for maj, der udsendes i samarbejde med Danske Bank varsler flere bolighandler de næste par måneder.

Se venligst kommentarer herunder samt grafer og tabeller i vedhæftede pdf.

Yderligere oplysninger:

Relationschef Mads Ellegaard

+ 45 91 33 89 35

mael@home.dk

Økonom

Bjørn Tangaa Sillemann

+45 45 12 82 29

bjsi@danskebank.dk

-----

Flere så på bolig i maj
* homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 0,7 % fra april til maj (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder steg med 1,2 % i samme periode.* Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder faldet med 5,7 %, mens antallet af fremviste huse har været uændret i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet med 0,2 %, mens fremvisninger af huse er steget 7,4 %.* Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kilde: home/Danske Bank

-------

Kommentar til home fremvisningsindeks for maj fra Mads Ellegaard, relationschef i Home - mobil 9133 8935:

Maj var sød og mild ved boligmarkedet - flere interesserede købere på fremvisning

Antallet af fremvisninger af huse og rækkehuse steg med 0,7 % fra april til maj, viser fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, mens antallet af fremvisninger af lejligheder steg med 1,2 %.

"Der kom rekordmange huse til salg i maj, over 6.000, i forhold til sidste år - og dermed altså flere dugfriske boliger at se på for køberne. Det har været medvirkende til et løft i antallet af fremvisninger i maj,," siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet en anelse, mens fremvisninger af huse er steget 7,4 %, viser home fremvisningsindeks for maj.

"I de største byer mangler der i den grad små lejligheder til salg. I forhold til samme tidspunkt sidste år er antallet af udbudte ejerlejligheder faldet med 10 % på landsplan, og det betyder, at køberne har færre nye boliger at vælge imellem og bestille fremvisninger på," forklarer Mads Ellegaard, relationschef i Home.
"For husene gælder, at den fremgang, vi har set i de største byer gennem længere tid, nu for alvor er begyndt at brede sig til boligmarkedet i de mindre byer, og de nye tal giver forventning om flere hushandler i løbet af de kommende par måneder," siger relationschef Mads Ellegaard.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.