home a/s

Maj var sød og mild ved boligmarkedet

Indeks: Flere interesserede købere på fremvisning lover godt for de kommende måneders salg. Mangel på mindre lejligheder til salg i de største byer, betyder færre fremvisninger end sidste år
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
home Fremvisningsindeks for maj, der udsendes i samarbejde med Danske Bank varsler flere bolighandler de næste par måneder.

Se venligst kommentarer herunder samt grafer og tabeller i vedhæftede pdf.

Yderligere oplysninger:

Relationschef Mads Ellegaard

+ 45 91 33 89 35

mael@home.dk

Økonom

Bjørn Tangaa Sillemann

+45 45 12 82 29

bjsi@danskebank.dk

-----

Flere så på bolig i maj
* homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 0,7 % fra april til maj (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder steg med 1,2 % i samme periode.* Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste lejligheder faldet med 5,7 %, mens antallet af fremviste huse har været uændret i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet med 0,2 %, mens fremvisninger af huse er steget 7,4 %.* Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Kilde: home/Danske Bank

-------

Kommentar til home fremvisningsindeks for maj fra Mads Ellegaard, relationschef i Home - mobil 9133 8935:

Maj var sød og mild ved boligmarkedet - flere interesserede købere på fremvisning

Antallet af fremvisninger af huse og rækkehuse steg med 0,7 % fra april til maj, viser fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, mens antallet af fremvisninger af lejligheder steg med 1,2 %.

"Der kom rekordmange huse til salg i maj, over 6.000, i forhold til sidste år - og dermed altså flere dugfriske boliger at se på for køberne. Det har været medvirkende til et løft i antallet af fremvisninger i maj,," siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet en anelse, mens fremvisninger af huse er steget 7,4 %, viser home fremvisningsindeks for maj.

"I de største byer mangler der i den grad små lejligheder til salg. I forhold til samme tidspunkt sidste år er antallet af udbudte ejerlejligheder faldet med 10 % på landsplan, og det betyder, at køberne har færre nye boliger at vælge imellem og bestille fremvisninger på," forklarer Mads Ellegaard, relationschef i Home.
"For husene gælder, at den fremgang, vi har set i de største byer gennem længere tid, nu for alvor er begyndt at brede sig til boligmarkedet i de mindre byer, og de nye tal giver forventning om flere hushandler i løbet af de kommende par måneder," siger relationschef Mads Ellegaard.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.