Magnussen om afgørende tidsstraf: Fejl af dommerne
Kevin Magnussen fik søndag en tidsstraf under Det Canadiske Grand Prix, der meget vel kostede ham at komme i pointene. Foto: Dan Istitene/AFP
Danskeren mener ikke, at han skulle have haft en tidsstraf på fem sekunder i søndagens Formel 1-løb i Canada.

Kevin Magnussen måtte fredag tage til takke med en 12.-plads, da Formel-1 feltet kørte løb i Montreal i Canada.

Havde han ikke fået en straf på fem sekunder for at overhale, mens der var virtual safetycar, så kunne danskeren meget vel være nået i pointene. Men Magnussen mener selv, at dommerne har lavet en fejl.

- Vi kan ikke alle være perfekte - heller ikke dommerne, siger han til TV3+ efter løbet.

Lyset, der signalerer virtual safetycar, var tændt, da Magnussen overhalede Stoffel Vandoorne, men alligevel mener danskeren, at dommerne traf en forkert beslutning.

- Det (straffen, red.) er en fejl, for jeg gav ham pladsen tilbage, og jeg er ikke engang 100 procent sikker på, at jeg fik overhalet ham, inden virtual safetycar udløb, siger Magnussen.

Magnussen faldt tilbage efter overhalingen, men overhalede så igen i det næste sving.

Danskeren måtte desuden tage til takke med en startplads som nummer 18, da han var en af de fem kørere, der blev siet fra allerede under den første kvalifikation, Q1.

Han lægger da heller ikke skjul på, at han er frustreret over, at Haas-teamet endnu en gang har haft en weekend med en del udfordringer.

- Der var ikke så meget, der fungerede i dag. Sådan har det været hele weekenden.

- Vi prøver vores bedste, og vi er sikre på, det nok skal blive bedre. Men vi er syv løb inde (i sæsonen, red.), og vi har endnu ikke haft en perfekt weekend. Vi skal prøve at få en fejlfri weekend og så se, hvad vi kan opnå, siger han.

Danskeren lagde ellers stærkt ud, da han udnyttede en kaotisk start på løbet til at køre sig op på en 13.-plads fra en startpositionen som nummer 18.

Han nåede også op på en ottendeplads i løbet, inden han som den sidste af kørerne måtte en tur i pit. Da han også skulle afsone sin fem sekunders straf, så kom han ud på en 11.-plads, og så så det så svært ud for danskeren.

Vinderen af løbet blev Lewis Hamilton (Mercedes), der hentede vigtige point på den førende i kampen om mesterskabet, Sebastian Vettel (Ferrari).

/ritzau/