Blogindlæg Poul Erik Skov revser politikere: "Det er mageløs perspektivløs dumhed"

Tidligere Forbundsformand for 3F og SID, bestyrelsesformand forArbejdernes Landsbank og Pension Danmark. Dertil kommer række andre tillidshverv i fagbevægelsen igennem mere end 35 år.

DEN SENESTE MÅLING over befolkningens tillid til politikerne, placerer de folkevalgte som mindst troværdige ud af 25 forskellige erhverv. Værre end brugtvognsforhandlerne! 

Det har så medført en række teoretiske diskussioner om hvorfor. Nu behøver man jo ikke at have taget en videregående uddannelse og skrevet bøger om emnet, for med egne øjne at se, hvad det her handler om.

DET HANDLER OM, at befolkningen oplever politikere, der ikke gør som de siger, men gør det modsatte, og tror befolkningen er dumme og ikke lægger mærke til, hvordan de snyder på vægten. Det handler også om politikere der forringer forudsætningerne for et stærkt og ordentlig samfund for de fleste, samtidig med at lommerne fyldes på de færreste.

Et godt eksempel er Skat.

VENSTRE, under ledelse af Anders Fogh Rasmussen som statsminister, startede afviklingen af Skat. Iklædt modstanden imod bureaukrati, tilsat store mængder at våde drømme om en minimalstat igangsattes en udsultning af Skat. Antallet af dygtige medarbejdere faldt dramatisk. Stor viden forsvandt i stride strømme. Et nyt IT system, man troede var svaret på mange offentlige ansatte med viden og erfaring kom til at koste samfundet milliarder, og cheferne fik bonus for at implementerer systemet, der ikke virkede, og blev skrottet.

Ingen har taget konsekvensen af et politisk ansvar.

Midt i tumulten i Skat, hvor de få tilbageblevne medarbejdere blev flyttet rundt, så de til sidst dårligt vidste hvor de var, og hvem der var deres nye kollegaer, skabte man muligheden og grundlaget for de største skatteunddragelser i danmarkshistorien.

KRIMINELLE enkeltpersoner har snydt Skat, små og mellemstore virksomheder unddrager sig for milliarder i skat om året, rige mennesker har i stor stil gemt deres penge og værdier i de såkaldte Panama Papers og andre lignende konstruktioner. Listen er voldsom. Vi har mistet et milliardbeløb i skatteindtægter. Stadigvæk har Skat ikke et ordentlig system til at opkræve manglende indbetaling af skat, så milliarderne fosser fortsat ud af Statskassen. Vi har ejendomsvurderinger, der heller ikke fungerer, og skaber fortvivles i mange familier, der ikke kan overskue deres økonomi, og vi har grænseoverskridende økonomisk kriminalitet. 

PÅ TRODS AF DISSE gigantiske udfordringer, på trods af vi ikke har styr på opkrævning af skat og samfundet dagligt snydes, så har regeringen en plan til de kommende finanslovsforhandlinger.

Regeringen lægger nemlig op til, at skattevæsenets indsats mod økonomisk kriminalitet og international skattesnyd barberes med knap en tredjedel i løbet af de næste fem år, så Skat skal fremover have færre penge til at jagte kriminelle og udenlandske virksomheder, der snyder i skat.

Og så er der nogen der ikke kan forstå, hvorfor befolkningens tillid til politikerne er i bund. Hallo!

DET SKRIGER til himmelen, efter det vi har været igennem de seneste forspildte år, hvor de mange milliarder vi har mistet kunne have været brugt til fælles gavn til udvikling af infrastruktur, uddannelser, velfærd, til styrkelse af Danmark på så mange måder…

Det er mageløs perspektivløs politisk dumhed.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News