Magath giver uønskede danskere pokalchance
Både Simon Kjær og Thomas Kahlenberg er i truppen til Wolfsburgs sæsonåbning lørdag aften.

Der har været langt mellem succesoplevelserne i bundesligaklubben VfL Wolfsburg for de to danske landsholdsspillere Simon Kjær og Thomas Kahlenberg.

Men selv om træner Felix Magath har erklæret sig villig til at sælge begge danskere, har han alligevel taget dem med i sin 19 mand store trup, der lørdag indleder den nye sæson med en pokalkamp mod VfL Lübeck.

- Sidder i bussen på vej mod cupkamp i DFB-pokalen i morgen aften efter en uges god træning. Så dejligt at være tilbage, skriver Simon Kjær fredag eftermiddag på sin twitter-profil.

Både han og Thomas Kahlenberg var i sidste sæson udlejet til andre klubber, og begge har forsøgt at komme væk fra Wolfsburg, hvor det aldrig rigtigt er gået, som de selv eller klubben havde håbet.

På et pressemøde torsdag sagde Felix Magath, at han gerne ville have solgt Kjær, men at der ikke havde været den store interesse for ham.

Derfor har den ellers så handlekraftige mand tilsyneladende besluttet at give midterforsvareren en ny chance for at slå igennem i klubben.

- Jeg havde en god snak med træneren. Jeg har læst, at jeg var ude i kulden, men det er dejligt varmt her. Det ser godt ud, skrev Simon Kjær således midt på ugen.

Også Thomas Kahlenberg får altså chancen for at gøre opmærksom på sig selv.

Magath har tidligere kaldt ham en god spiller, der ikke passer til den måde, man spiller på i Bundesligaen. Men Wolfsburg har inden for de seneste uger fået de to offensive profiler Patrick Helmes og Václav Pilar langtidsskadet.

Det kan åbne en lille dør på klem for den tidligere Brøndby-spiller, der siden sin entré i folkevognsbyen i sommeren 2009 kun har opnået 26 bundesligakampe.

/ritzau/