Mærsk-rederi flytter til Danmark
Det A.P. Møller-Mærsk ejede tankskibsrederi Broström flytter fra Sverige til Danmark.

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede rederi Broström rykker samtlige aktiviteter fra Göteborg til Esplanaden i København. Det skriver borsen.dk.

Det A.P. Møller-Mærsk ejede tankskibsrederi Maersk Tankers købte i 2009 Broström, og ved at flytte det svenske rederi fra Göteborg til Mærsk-hovedsædet på Esplanaden kan de to rederier knyttes tættere sammen.

Flytningen skal finde sted i efteråret 2012 og foråret 2013 og vil påvirke 41 Broström-ansatte i Göteborg.

- Vi ønsker at bygge en organisation, som konsekvent står for industriledende værdier til vores kunder.

- For at kunne dette under dagens hårde markedsvilkår er vi nødt til at have så slank og effektiv en organisation som mulig, forklarer Hanne B. Sørensen, der er ny topchef i Maersk Tankers. Hun tilføjer:

- Vi har med succes integreret Broströms forretning og kapacitet med Maersk Tankers, og vi mener, at det er tid til at tage et skridt længere.

Flytningen kan betyde fyringer. Der skal nu forhandles med de ansatte og diverse fagforeninger, og Mærsk oplyser i en pressemeddelelse, at målet er, at så mange ansatte som muligt tages med til København.

- Men overlap kan potentielt resulterer i afskedigelser, lyder det.

Maersk Tankers har 3800 ansatte til vands og 400 til lands - heraf er de 150 i dag i København. Flåden er på mere end 200 skibe.

Hanne B. Sørensen overtog tidligere i år chefposten i Maersk Tankers fra Søren Skou, da han rykkede til Maersk Line.

Afdøde skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn, Robert Mærsk Uggla, var indtil i år chef for Broström, inden han tog et skridt op i koncernen og nu er chef for det andet datterselskab Svitzer.

/ritzau/