Mærsk i vild bonus til ansatte: 40.000 kr. mere om året
Elektrikere, svejsere, stilladsarbejdere og overfladebehandlere kan se frem til en lønbonus på op imod 40.000 kroner om året. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mærsk-selskabet Maersk Oil, der opererer på olieplatforme i Nordsøen, har valgt at give sine offshoremedarbejdere en årlig lønbonus på op imod 40.000 kroner.

Efter beskyldninger om løndumping af elektrikere, svejsere, stilladsarbejdere og overfladebehandlere har Maersk Oil besluttet at give sine ansatte på olieplatformene i Nordsøen en klækkelig lønbonus.

Offshoremedarbejderne kan således se frem til en lukrativ bonus, som kan medføre en stigning i årsindtægten på op imod 40.000 kroner. Det skriver Jydske Vestkysten.

Sidste år blev A.P. Møller Mærsks olieforretning beskyldt for at underbetale offshoremedarbejderne, som via underleverandører, arbejder på olieselskabets danske platforme.

Flere fagforbund var tidligere ude med en kritik af Mærsk-selskabet, fordi de havde fjernet et såkaldt offshoretillæg, som fagforbundene mente bidrog til at forringe medarbejdernes lønvilkår.

Forventningen er, at man med den nye bonusordning, der virker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar, får nemmere ved at tiltrække og fastholde medarbejderne i Nordsøen.

Offshoremedarbejderne er lejet ud til Maersk Oil fra de to underlevandører, Semco Maritime og Muehlhan.