Mærkelig melding: Tag nordpå for at få varme

Sydeuropa har som vanligt det lækreste sommervejr. Men også de nordlige dele af Sverige, Norge og Finland byder ind med høje temperaturer.
Både Sydeuropa og Nordeuropa byder på varmt vejr. Men midt imellem, hvor Danmark ligger, står den på regn og blæst.
Både Sydeuropa og Nordeuropa byder på varmt vejr. Men midt imellem, hvor Danmark ligger, står den på regn og blæst. Foto: Colourbox

Holder du lige som rigtig mange andre danskere ferie i denne uge? Så er det med at komme væk, hvis du vil have høje temperaturer og solskin til fridagene.

Sagen er nemlig den, at det ustabile danske sommervejr fortsætter den kommende uge, fortæller Mikael Jarnvig fra TV 2 vejret til Newspaq. Onsdag bliver den bedste dag med op mod 22 grader, men fra torsdag og frem mod weekenden bliver det koldt.

"Det ser noget mere vådt, gråt og blæsende ud for torsdag, fredag og lørdag. Og de dage kommer temperaturen altså ikke op på 20 grader, der holder vi os nok på 16, 17, 18 grader som højeste dagtemperaturer," fortæller Jarnvig.

Derfor gælder det som vanligt om at pakke sine sager og tage dem med sydpå, hvis man vil have sol og varme. Særligt er det varmt øst for Østrig, syd for Alperne og syd for Pyrenæerne, lyder meldingen.

Men den kommende weekend byder også på hede på et af de mere utraditionelle sommerferiemål.

"Det nordlige Finland, Norge og Sverige. Der kommer nok nogle dage sidst på ugen, hvor det bliver rigtig sommerhedt deroppe, hvor man sikkert vil høre, at man troede at man skulle tage sydpå, men man kan klare sig med at tage nordpå. Det kan godt blive 25 grader eller mere i Nordsverige, Nordnorge og Finland," fortæller Jarnvig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.