Mænds hjerner ændrer sig, når de bliver fædre
Forskerne har fundet frem til, at mænd blandt andet bliver hurtigere til at reagere på følelser og bedre til at læse dem, efter de fik et barn. Colourbox / Modelfoto
Hjerneskanninger afslører, at visse steder i hjernen vokser, mens andre områder svinder ind, efter at mænd har fået børn.

Af Videnskab.dk

Mænd bliver mere følsomme, bedre til at multitaske og dårligere til at huske, når de bliver fædre. Det skriver The Independent ifølge Videnskab.dk.

Ny forskning fra Yale University viser, at mænds hjerner ændrer sig, når de er involveret i at passe og opdrage deres børn.

Forskerne har skannet og fulgt 16 mænd i forskellige stadier af deres små børns liv. Her opdagede de, at grå masse svinder ind visse steder i hjernen, mens den vokser andre steder.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor græder kvinder mere end mænd?

Forskerne fandt, at mændene blandt andet blev hurtigere til at reagere på følelser og bedre til at læse dem, efter de blev fædre.

Det er vel kendt i forskningens verden, at kvinders hjerner ændrer sig, når de blive mødre, men det er første gang man har undersøgt fædrene.

Forskningen er netop udgivet i tidsskriftet Social Neuroscience.

 

Andre artikler på Videnskab.dk:

Aggressive mennesker har brede ansigter

Tarmforskere: Det er sundest at blive født i afføring

Rumsonden Voyager 1 optager lyd fra rummet