Mænd: Vi knokler derhjemme

Der er nogen uenighed i hjemmene om, hvem der steger frikadeller og ordner toilettet.
Her er en kvinde i gang med rengøringen, og hun mener, det er hende der klarer mest af den slags. Manden mener, han står for det.
Her er en kvinde i gang med rengøringen, og hun mener, det er hende der klarer mest af den slags. Manden mener, han står for det. Foto: Colourbox

Når støvsugeren skal i sving, karkluden vrides og stegen i ovnen, er mændene klar til at tage fat - mener de selv. Deres kvindelige modstykke har ikke den samme opfattelse.

Tre ud af ti mænd svarer eksempelvis, at de står for madlavningen til hverdag. Men det er kun en ud af 11 kvinder, der er enig i det synspunkt.

Det er en undersøgelse, som Gallup har foretaget for Urban blandt 1.123 personer, der viser en del uenighed om, hvem der står for de praktiske ting i hjemmet til hverdag.

"Vores opfattelse af, hvordan tingene skal gøres er også forskellig. Mænd er resultatorienterede, mens kvinder er procesorienterede. Det vil sige, at mænd for eksempel kan mene, at de har stået for madlavningen, fordi de har hentet pizza en aften, hvor kvinder ikke mener, at det har noget med madlavning at gøre, fordi manden ikke selv har lavet maden," forklarer sociolog Emilia van Hauen til Urban.

Rengøringen har kvinderne og mændene også en noget forskellig opfattelse af, hvem der klarer. Knap fire ud af ti mænd svarer, at de klarer rengøringen til hverdag, mens det til gengæld kun er en ud af 30 kvinder, der mener, manden griber gulvkluden i daglige.

"Jeg tror, det er vigtigt at være opmærksom på, at mænd og kvinder har forskellig opfattelse af, hvornår tingene er gjort. Mænd har nogle gange lidt sværere ved at få øje på nullermændene, og så er der nogle kvinder, der føler, at de må gøre tingene efter. Derfor kan mændene godt mene, at de har gjort det, mens kvinderne mener det modsatte," siger mandeforsker Kenneth Reinicke til Urban.

Kilde: Urban

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.