Mænd skal selv bestemme

Mænd skal bruge mere tid sammen med deres børn, hvis ikke af lyst så med tvang. Sådan lyder det ofte fra forskellige kvindegrupper. Men der er ingen ide i at tvinge dem til det, hvis lysten ikke er der.
Nyhedsavisen spurgte i gårsdagens avis flere almindelige danskere, hvad de ønsker sig ud af overenskomstforhandlingerne. Flere kvinder svarede mere tid med børnene. Mændene svarede alle flere penge. Sådan noget vil få enhver feminist til at se rødt og råbe på ligestilling. Men det er der slet ikke nogen grund til. Mange mænd arbejder rigtig hårdt for at skaffe penge til alle de ting, som kvinder og børn ikke under nogen omstændigheder vil give afkald på. Derfor er det vel naturligt, at mændenes største ønske er højere løn, så de kan stille familien endnu mere tilfreds. Alternativet er, at flere kvinder begynder at arbejde mere. Sjovt nok er der dog ikke mange kvinder, der ønsker det.
Og selv hvis mændene skærer ned på arbejdstimerne, er der ingen, der siger, at man vil få mere harmoniske børn. De har alligevel ikke meget glæde af en far, som tydeligvis har ladet opmærksomheden blive tilbage på kontoret, hos fodboldholdet eller et helt tredje sted. Selvfølgelig skal der være en balance i hverdagen, så børn også oplever den opdragende far og legende mor. Men hvis rollerne falder naturligt i familien, er der ingen grund til at lave om på det. Hverken gennem loven eller ved udtalt forargelse.