Mænd kan også passe børn
Mange familier har brug for hjælp til at få passet børnene, men de søger kun kvinder – unge piger eller reservebedstemødre. Mændene får ikke en chance. Det er synd, for på den måde lærer børnene, at mænd ikke er til at stole på

I over 30 byer forefindes foreningen Børns voksenvenner . Ideen er perfekt, idet det handler om, at voksne, der har overskud og tid til at hjælpe og støtte børn og unge, skal være besøgsven for et barn, der i hverdagen mangler voksenkontakt.

Behovet er stort

I mange danske familier er der en enlig mor eller far, der måske ikke har den nødvendige tid til at tage på udflugter og være meget social i hverdagene med børnene.
Samtidig sidder der jo masser af voksne herhjemme, der måske ikke selv har børn, men er glad for at kunne aktivere og være noget for børn. For eksempel sætte sig ned og snakke med børnene om deres skoledag, spille gode, hyggelige spil som matador, ludo, yatzy og så videre, tage i svømmehal, spille fodbold og gå med til sport.

Folk sger kun kvinder

Men, men, men! Der er et stort problem. Hvis man i dagens aviser slår op under eksempelvis børnepasning, hushjælp med mere, ser man, at stort set alle folk sætter annoncer ind med titler som »Ung pige søges i huset til børnepasning,rengøring og andre huslige ting« eller »Reservebedste søges til at passe vores børn, mens vi er på arbejde«.
Læg mærke til noget ret afgørende: Folk søger kun kvinder til at være noget for deres børn. Tankevækkende!
Er det, fordi folk tror, at mænd kaster sig som vilddyr over børnene, så snart de kommer ind i huset? Hvis vi taler om frygt for overgreb, er der jo masser af kvinder i dagens Danmark, der krænker små og store børn. Så hvorfor tror man, at man har mere held med kun at søge kvinder til børnepasning?
Der er jo i forvejen mange kvinder i børns liv. Det være sig den enlige mor derhjemme, pædagogerne på fritids-hjemmet, børnehaven og moderens veninder.

Synd for brnene

Skal der slet ikke mænd ind i børns liv mere? For nogle år siden og nu igen skriger personalet rundt omkring på mandlig assistance til børnene, fordi de netop mangler mænd til slåskampe for sjov, fodbold, hulebygning og så videre, men mændene bliver jo allerede sorteret fra i diverse sammenhænge.
Synd for børnene, mener jeg! På den måde skaber samfundet jo en frygt hos alle børn, der tror, at mænd er nogle farlige væsener, der vil dem noget ondt.
Prøv dog at tænke på børns behov! Giv dog også børneglade mænd en chance! Det er absolut IKKE kun kvinder, der er gode til at håndtere og yde omsorg til børn.
I er velkomne til at skrive til undertegnede, hvis I har brug for en god ven til familien: Poul Juul Jensen, Spodsbjergvej 2, 5900 Rudkøbing.