Madsen søgte på halshugning timer før møde med Wall
Anklager Jakob Buch-Jepsen fortæller i retten, at det er lykkedes politiet at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone frem til nogle timer før udsejlingen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Ubådsbyggeren Peter Madsen søgte på sin telefon sig frem til video med halsoverskæring af kvinde, samme dag som han mødtes med Kim Wall, fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag i Københavns Byret.

Politiet har tidligere meldt ud, at hverken Peter Madsens eller Kim Walls telefoner er fundet under efterforskningen, men alligevel har man haft mulighed for at granske Madsens adfærd på mobilen.

- Det er lykkedes for politiet at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone frem til klokken 08.23 den 10. august. Altså 10 timer inden han havde korrespondance med Kim Wall, og 19 timer inden han og Wall sejlede ud fra Refshaleøen, fortæller Buch-Jepsen.

Ifølge anklageren har Peter Madsen fundet frem til videoen ved at søge på ordene "beheaded" (halshugget), "girl" (pige) og "argony" (formentlig skulle der være søgt på "agony", som betyder lidelse).

Videoen skulle være en blandt mange videoer af ægte kvindedrab, som Peter Madsen ifølge politiets og anklagemyndighedens opfattelse har set og tilmed gemt på sin computer.

- Videoen viser en kvinde, som ligger og raller, mens hun får halsen skåret op, fortæller Jakob Buch-Jepsen.

Sådanne videoer er nok ikke allemandseje. Men i sig selv er de næppe ulovlige at besidde. Alligevel er de interessante i sagen mod Peter Madsen.

I anklageskriftet står der nemlig, at Kim Wall muligvis døde ved overskæring af halsen. Den påstand bygger på fund ved obduktionen. Her fandt man to snitsår på Walls hals. Sårene sad over det sted, hvor hovedet var skilt fra resten af kroppen.

Ifølge retsmedicinerne, så ville sårene - hvis de blev påført et levende menneske - kunne føre til døden i form af en hurtig forblødning.

Men dødsårsagen er ikke fastslået med sikkerhed.

Muligvis er Wall blevet kvalt. I hvert fald har obduktionen af hendes lunger vist, at de har skader, som kan opstå ved overfyldning af lungerne - skader, man ser ved kvælning.

Ifølge Jakob Buch-Jepsen vil det også være et tema i sagen, hvorvidt Peter Madsen har interesseret sig for spidning af kvinder. Og det tyder noget ifølge anklagemyndigheden på.

For på Madsens computer er der ud over videoer af halshugninger og hængninger fundet videoer af kvinder, som bliver spiddet i underlivet.

En del af anklagen mod Peter Madsen drejer sig netop om, at Kim Walls underliv skulle være blevet mishandlet af Peter Madsen.

Senere torsdag skal Peter Madsen afgive forklaring i sagen. Sagen fortsætter frem til slutningen af april, hvor der ventes dom.

/ritzau/