Mads Laudrup er den bedste i sin årgang
17-årige Mads Laudrup er netop blevet rykket op som senior i FC København – et år før tid. Potentialet er enormt, men fysikken, hurtigheden, hovedspillet og højrebenet skal blive bedre.

Få fodboldspillere har samme overblik, som den danske fodboldlegende Michael Laudrup. En evne til at være orienteret om mod og medspillere, selv med ryggen til. En af dem er sønnen Mads.

»Han kan kigge 360 grader rundt, en slags splitvision. Selv med ryggen til ved han, hvem han skal spille,« siger Torben Storm, der er talenttræner i FC København.

Ikke fordi, snart 18-årige Mads Laudrup skal sammenlignes med sin far, for som Torben Storm siger, har man vedtaget, at han bare er en spiller på lige fod med alle andre.

Mads er dog ikke som alle andre i sin aldersgruppe.

»Han er meget moden af sin alder og har en usædvanlig god boldomgang og spilforståelse. Han er ikke en dygtig dribler, som sin far, men har meget kvalitet i sine afleveringer og arbejder meget nede i banen. Det er mange gode ting at kunne i så ung en alder,« siger Torben Storm.

Mads Laudrup har allerede spillet på FC Københavns førstehold i Viasat Cup og Royal League, selvom han indtil nu har været en del af ynglingetruppen. Nu bliver han rykket permanent op på klubbens talenthold, der spiller i 2. division.

»Vi rykker ham op et år før tid for at matche ham. Første mål er, at han etablerer sig der. Men han er ikke en type, der falder igennem, har vi allerede set,« siger Torben Storm og kalder ham den bedste i sin årgang.

FC København har store planer for Mads Laudrup, men foreløbig er udgangspunktet, at han skal blive student næste sommer.

Konktakten med de danske mestre udløber allerede denne sommer, men sportschef Carsten V. Jensen satser på at forlænge samarbejdet.

»Vi vil selvfølgelig gerne beholde ham, så vi kan udvikle ham og måske i sidste ende give ham en plads i Superligatruppen. Det, vi har udfordret ham med, må vi sige, at han har magtet. Men vi må se, om kvaliteterne holder hele vejen,« siger han.

Mads Laudrup er anfører på det danske U18-landshold, og hans træner der, Per Andersen, er imponeret.

»Mads er fuldstændig dedikeret til at spille fodbold. Han er mentalt stærk og arbejder hårdt, også hvis det ikke lige kører. Han vil det her,« siger Per Andersen og beskriver midtbanespilleren som snusfornuftig gut, der har sine færdigheder fordelt både offensivt og defensivt

Men før den unge Laudrup for alvor kan begå sig hos seniorerne skal have flere kilo på kroppen.

»Det er barskt at gå fra yngling til senior. Mads er ikke så stor, så fysisk kan han blive bedre,« siger landstræneren og suppleres af FCK’s talentræner:

»Mads er langt fra udlært. Hans fysik skal være klart bedre, han skal blive hurtigere, forbedre sit hovedspil og sit højreben – han er meget venstrebenet,« siger Torben Storm.

Mads Laudrup
Født 9. februar 1989 (17 år)
Går på Falkonergårdens gymnasium
Kontrakt med FCK til sommeren 2007
Position: Central midtbane