Madeleines mor er nu mistænkt

Kate McCann, hvis datter Madeleine forsvandt i maj, bliver nu officielt mistænkt af det portugisiske politi for at være involveret i sin datters forsvinden.

Politiet i Portugal har givet moderen til den fireårige Madeleine McCann status som mistænkt i forbindelse med pigens forsvinden under en ferie i Portugal i maj.

En talsmand for familien McCann har afsløret, at Kate McCann fredag vil blive erklæret officielt mistænkt af det portugisiske politi. 

Det blev Kate McCann informeret om, da hun torsdag blev afhørt i 11 timer af politiet. Hun er blevet afhørt før, men denne gang var hendes advokat til stede for første gang. Hendes mand Gerry McCann skal afhøres fredag, skriver BBC.

Nægter sig skyldige

Begge forældre til den fireårige pige har konsekvent nægtet at have været involveret i pigens forsvinden på nogen måde.

Talsmanden for familien siger, at Kate McCanns status som officielt mistænkt kan give politiet mulighed for at stille Madeleines mor bestemte spørgsmål, som hun har den juridiske rettighed til at forholde sig tavs til.

Hun bliver dermed kun den anden formelle mistænkte i sagen. Den første mistænkte er Robert Murat, en britisk mand, der boede nær det ferieområde i Portugal, hvorfra Madeleine forsvandt. Han er aldrig blevet arresteret eller sigtet og har fortalt BBC, at han nu ikke har været i kontakt med politiet i et par uger. 

Nye resultater fra blodspor

Kate McCann blev afhørt indtil efter midnat natten til fredag som vidne, og politiet har indtil nu sagt, at forældrene aldrig har været under mistanke i sagen.

Samtidig - men uafhængigt af at moderen er blevet erklæret officielt mistænkt - har det portugisiske politi meddelt, at et engelsk laboratorium nu har opnået delvise resultater fra retsmedicinske tests af blod, der blev fundet på det værelse, den lille pige blev bortført fra.

Retsmedicinerne har brugt den seneste måned på at analysere prøverne fra ferielejligheden. Resultaterne er endnu ikke offentliggjort.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.