Mad er ikke kosher: Dommer afviser fange på dødsgangen
En indsat på en dødsgang i USA hævder, at fængslet tvinger ham til enten at synde eller sulte.
En indsat i et amerikansk fængsel har fået afvist sag om, at han - ifølge eget udsagn - ikke får koshermad og dermed må vælge mellem at synde eller sulte.
En indsat i et amerikansk fængsel har fået afvist sag om, at han - ifølge eget udsagn - ikke får koshermad og dermed må vælge mellem at synde eller sulte. Foto: Petros Giannakouris/AP/AP

En dommer i den amerikanske delstat Connecticut har afvist en klage fra dødsgangen, hvor en indsat har anlagt sag, fordi maden i fængslet - ifølge den indsatte - ikke er kosher og dermed ikke i overensstemmelse med hans jødiske tro, skriver nyhedsbureauet AP.

Steven Hayes, som er dømt for drabet på to piger og deres mor, har efter eget udsagn konverteret til en ortodoks gren af jødedommen, hvilket ellers ikke anerkendes inden for religionen.

Den 51-årige fange anlagde i august sag mod fængslet for ifølge den israelske avis Haaretz siden "maj 2013 at være blevet nægtet" koshermad.

Dommeren har afvist sagen med henvisning til rabbinere, der bekræfter, at maden er tilberedt i overensstemmelse med anerkendt jødisk praksis.

Et internationalt jødisk fangeservicekontor skriver ifølge den israelske avis om Hayes konvertering:

- En jøde er en, som enten er født jøde eller konverteret på korrekt vis. Man kan ikke blive jøde ved blot at erklære, at han eller hun er jøde, eller ved at begynde at praktisere efter den jødiske tro.

Hayes hævder selv, at han må vælge mellem enten at sulte eller synde.

Den 51-årige mand blev dømt for drabet på Jennifer Hawke-Petit og hendes to døtre Hayley på 17 år og Michaela på 11 år i de tres hjem i 2007.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.