Måske flere ofre i seriemordersag
Tirsdag anholdt britisk politi endnu en mand i forbindelse med mordene på fem prostituerede i Ipswich. Sagen giver håb om opklaring af fem andre sager om forsvundne og dræbte kvinder i området.

Paula, Gemma, Tania, Anneli og Annette. Navnene på de fem dræbte prostituerede fra den engelske havneby Ipswich er gået igen i hele verdens medier, mens jagten på deres morder er intensiveret i England.

Tirsdag morgen klokken 6.00 dansk tid blev en 48-årig mand anholdt på sin bopæl i byen, så nu sidder to mænd fængslet i forbindelse med mordene.

Al opmærksomheden giver nyt håb i fem andre sager fra Ipswich-området. Politiet ligger inde med fem uopklarede mord fra 1992 og frem, hvor kvinder er forsvundet sporløst eller fundet dræbt på egnen. Over for Norwich Evening News siger politiet, at de ikke vil afvise, at de gamle sager hænger sammen med de nye mord, men at de endnu ikke afhører de to anholdte i forbindelse med de gamle sager.

Moderen til den 16-årige Natalie Pearman, som blev fundet dræbt delvist nøgen i 1992, siger til Norwich Evening News:

»Lige nu koncentrerer de (politiet, red.) sig om mordene i Ipswich, og når den skyldige bliver fundet, vil de undersøge enhver forbindelse til min sag. Lige nu følger jeg bare med og venter,« siger Lin Pearman til avisen.

Ipswich og Norwich ligger knap 60 kilometer fra hinanden.

Politiet vil ikke udtale sig om identiteten af de to anholdte, men britiske medier har identificeret den 37-årige Tom Stephens. Han blev anholdt mandag efter et stort interview med avisen Sunday Mirror søndag, hvor han indrømmede, at han kendte alle de myrdede piger og var en åbenlys mistænkt uden alibi for mordtidspunkterne. Tom Stephens fastholder dog sin uskyld. Der er ikke sat navn på den 48-årige.

Flere end 500 betjente er sat ind i jagten på seriemorderen, der i pressen er døbt »Kvæleren fra Suffolk« og bliver sammenlignet med »Jack the Ripper«, som myrdede fem prostituerede i det østlige London i 1888.

 

De andre sager:

I november 1992 forsvandt den 16-årige prostituerede Natalie Pearman fra Norwich lige nord for Ipswich. Hun blev fundet dræbt delvist nøgen lige uden for byen.

I juli 1993 forsvandt den prostituerede Mandy Duncan fra Ipswich. Hendes lig er aldrig blevet fundet.

I 1999 blev den 17-årige studerende Vicky Hall bortført fra landsbyen Trimley St. Martin, og hendes lig blev senere fundet nøgen uden for byen. Trimley St. Martin er den by, hvor den ene mistænkte blev anholdt mandag.

Den prostituerede Kellie Pratt forsvandt fra Norwich i juni 2000.

I 2002 blev liget af den prostituerede Michelle Bettles fundet uden for Norwich.

Kilde: Reuters.