Målløse spaniere: Uheld skyld i OL-blamage

De spanske favoritter magtede ikke at score et eneste mål i tre kampe i den olympiske fodboldturnering.

Da de spanske fodboldspillere onsdag kunne traske ud af et halvtomt Old Trafford i Manchester, var de ikke bare tyngede af skuffelsen over 0-0-resultatet mod Marokko i den olympiske fodboldturnering.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

De kunne også se tilbage på en helt igennem mislykket indsats på de britiske baner, hvor den ellers så sejrsvante fodboldnation gennemførte tre kampe mod Japan (0-1), Honduras (0-1) og Marokko uden at lave et eneste mål.

- Det er en skrækkelig situation, siger den spanske træner Luis Milla til The Guardian efter den uventede tidlige exit for turneringsfavoritterne.

Spanierne kom til OL-turneringen med 10 spillere, der sidste sommer var med til at blive europamester for u/21-landshold.

Holdet talte store navne som Juan Mata, Javi Martínez, Jordi Alba og David de Gea, men det var åbenbart ikke tilstrækkeligt til at score et mål i løbet af 270 minutters fodbold.

Milla mener imidlertid ikke, at der er grund til at sætte spørgsmålstegn ved det spanske spil eller holdets taktik.

- Vi skabte flere chancer i vores tre kampe, end vi gjorde i hele turneringen i Danmark sidste sommer. Vi manglede heldet. Vi spillede nøjagtigt, som Spanien altid spiller, men når bolden ikke vil gå ind, vil den ikke gå ind.

- Men der er ingen undskyldning for ikke at score, erkender Milla.

Mens Spanien nu kan rejse hjem, fortsætter Japan og Honduras videre til kvartfinalerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.