Målløse spaniere: Uheld skyld i OL-blamage
De spanske favoritter magtede ikke at score et eneste mål i tre kampe i den olympiske fodboldturnering.

Da de spanske fodboldspillere onsdag kunne traske ud af et halvtomt Old Trafford i Manchester, var de ikke bare tyngede af skuffelsen over 0-0-resultatet mod Marokko i den olympiske fodboldturnering.

De kunne også se tilbage på en helt igennem mislykket indsats på de britiske baner, hvor den ellers så sejrsvante fodboldnation gennemførte tre kampe mod Japan (0-1), Honduras (0-1) og Marokko uden at lave et eneste mål.

- Det er en skrækkelig situation, siger den spanske træner Luis Milla til The Guardian efter den uventede tidlige exit for turneringsfavoritterne.

Spanierne kom til OL-turneringen med 10 spillere, der sidste sommer var med til at blive europamester for u/21-landshold.

Holdet talte store navne som Juan Mata, Javi Martínez, Jordi Alba og David de Gea, men det var åbenbart ikke tilstrækkeligt til at score et mål i løbet af 270 minutters fodbold.

Milla mener imidlertid ikke, at der er grund til at sætte spørgsmålstegn ved det spanske spil eller holdets taktik.

- Vi skabte flere chancer i vores tre kampe, end vi gjorde i hele turneringen i Danmark sidste sommer. Vi manglede heldet. Vi spillede nøjagtigt, som Spanien altid spiller, men når bolden ikke vil gå ind, vil den ikke gå ind.

- Men der er ingen undskyldning for ikke at score, erkender Milla.

Mens Spanien nu kan rejse hjem, fortsætter Japan og Honduras videre til kvartfinalerne.

/ritzau/