Måling: Macron får absolut flertal i fransk parlament
Et absolut flertal i Frankrigs nationalforsamling vil gøre det meget lettere for præsident Emmanuel Macron at få sine politiske forslag vedtaget. Foto: Etienne Laurent/AFP
Macrons parti vinder parlamentsvalg i Frankrig, mens Le Pens Front National står til stort tab, viser måling.

Præsident Emmanuel Macron og hans parti La Republique en Marche vil få absolut flertal ved det franske parlamentsvalg i juni.

Det viser en meningsmåling, som avisen Le Figaro og tv-stationen RTL offentliggør.

Macrons parti vil vinde mellem 320 og 350 mandater. På andenpladsen kommer det konservative parti Republikanerne med mellem 140 og 155 pladser.

Selv om Marine Le Pens højreorienterede Front National vil få næsten lige så mange stemmer som Republikanerne, så står partiet til kun at få mellem 10 og 15 mandater.

Det skyldes, at de fleste partier ikke ønsker at indgå et valgsamarbejde med Front National inden anden valgrunde 18 juni. Første valgrunde er søndag 11. juni.

Den venstreorienterede Jean-Luc Mélenchon, der længe lå godt ved præsidentvalget i foråret, og hans partifæller ender ifølge målingen med 20 til 30 pladser.

For Socialistpartiet, der har været ved magten de seneste fire år, bliver det en brat opvågnen. Tidligere præsident Francois Hollandes parti vil med otte procent af stemmerne stå tilbage med mellem 40 og 50 mandater.

Der er 577 medlemmer i den franske nationalforsamling.

I procent får Macrons parti støtte fra 31 procent, Republikanerne 18 procent og Front National 17 procent, siger målingen. Den er udført af Kantar Sofres - One Point.

/ritzau/