Lyngholm: »Rusland er storfavoritter«
Danmarks landstræner Brian Lyngholm erkender, at de russiske kvinder er favoritter, men han håber at ramme dagen, hvor Danmark kan matche de russiske verdensmestre.

Danmarks landstræner Brian Lyngholm for kvindelandsholdet i håndbold er forsigtig optimist før den vigtige og meget, meget svære mellemrundekamp mod de russiske verdensmestre onsdag aften i Stockholm.

»Vi har vist, at vi kan matche dem, vi har slået dem i marts, og vi tabte kun med to i GF World Cup for nyligt. Dér prøvede vi at udfordre dem, og vi var foran med to, da der manglede otte-ni minutter, men så havde vi ikke flere kræfter,« siger Brian Lyngholm, som mener, at muligheden for en overraskelse lurer.

Overraskelse vigtig

»Man kan ramme dem på en dag, hvor man kan slå dem, men man kan altså også tabe med 15,« advarer han.

Brian Lyngholm mener, at Danmarks muligheder ligger i at spille på en anden måde, end den, russerne forventer. Helt præcist hvad, det indebærer, vil han selvfølgelig ikke afsløre til pressen.

Men han vil til gengæld godt love én ting: Der bliver ikke tale om fedtspil fra dansk side af.

»Jeg går aldrig efter et lille nederlag! Men alting kan lade sig gøre, og vi er det hold, sammen med Norge, som har været tættest på dem i lang tid,« konstaterer han.

Et ekstra gear

Hvad angår Rusland, så mener Brian Lyngholm, at russerne har et ekstra gear.

»Og deres bagkæde er uhyggelig. Men de har kastespillere på alle pladser, så det er ikke kun en spiller, de bygger deres spil op om. De kunne være med på alle landshold,« siger Danmarks landstræner, før han haster videre til et taktikmøde med de danske spillere.

Mens Danmark kun fik to sejre i tre kampe i den indledende runde, så var Rusland knusende overlegen i den indledende runde.

Kroatien blev slået med 27-22, værtinderne fra Sverige blev kørt ned under gulvbrædderne efter alle kunstens regler da verdensmestrene fra Rusland vandt med hele 30-15. Naboerne fra Ukraine måtte gå hjem med gevaldig susen for ørerne, da russiske skytter ramte nettet hele 40 gange. Resultat: 40-32.

Følg kampen mod Rusland på TV 2 i aften, og læs alt om kampen på avisens hjemmeside Avisen.dk.