Lykketoft raser over læk om Jægerkorpset
Der er klare regler om tavshedspligt i Det Udenrigspolitiske Nævn. Alligevel slap fortrolige oplysninger ud. Beklageligt og skadeligt, mener Mogens Lykketoft.

Læs også:
Jægersoldater i fare efter presselækage
Jægersoldater skal sikre danske soldaters sikkerhed

Det er ikke til at tage fejl af. Der er nemlig helt klare regler om, at de ting, der bliver diskuteret i Det Udenrigspolitiske Nævn, er strengt fortrolige. Alligevel slap nyheden om jægerkorpsets Irak-mission ud kort tid efter, Det Udenrigspolitiske Nævn havde været samlet.

Det er dybt kritisabelt, mener Mogens Lykketoft, næstformand i Det Udenrigspolitiske Nævn:

- Jeg synes, det er meget beklageligt, at nævnet ikke respekterer de regler, der er for deres virksomhed. Det er meget vigtigt, at de bliver overholdt. Det kan være af flere forskellige årsager: Af hensyn til sikkerheden eller andre magter, siger han.

Han undrer sig over, at nævnet har lækket fortrolige oplysninger, når det er i nævnets egen interesse at overholde reglerne:

- Det er forkert. Det må ikke forekomme, og det er også skadeligt. Hvis ikke nævnet kan leve op til sine forpligtelser, kan vi komme ind i en ond cirkel. Hvis medlemmerne ikke kan holde på oplysninger, bliver regeringen mere karrig med at give dem. Det er i nævnets egen interesse at overholde reglerne.

Chefen for Jægerkorpset, oberstløjtnant Henrik H. Friis, beklager ligeledes, at informationerne om specialstyrkens Irak-mission er havnet i pressen:

- Vi vil meget gerne bruge overraskelse som middel. Men nu er overraskelsen gået fløjten. Nu skal vi ændre vores procedurer, og det kan i yderste konsekvens betyde, at der er en større risiko for, at vores soldater kommer til skade, siger Henrik H. Friis til TV-Avisen.

Han forklarer, at de militser, som Jægerkorpset blandt andet skal beskytte de danske soldater imod, bruger enhver lejlighed til at gøre reklame for sig selv. Og den reklame vil de kunne få ved at forsøge at angribe en specialenhed som Jægerkorpset.

via Listen To News