Lykketoft fejrer 25 år i Folketinget i dag
Reception i dag for en af de »ældste« parlamentarikere på Christiansborg

En af Folketingets »grand old men«, Mogens Lykketoft (60), fejrer i dag sine første 25 år som folkevalgt. Det sker ved en reception klokken 13 på Christiansborg.

Mogens Lykketoft er i dag Socialdemokraternes udenrigsordfører, men har en fortid som både skatte, finans- og udenrigsminister og partiformand.

Mogens Lykketoft blev første gang valgt i Folketinget den 8. december 1981 for Københavns Amtskreds, der lige siden har givet ham valg.

En af Lykketofts politiske modstandere, som gennem årene har arbejdet tættest sammen med ham, er udenrigsminister Per Stig Møller (K). De kender hinanden helt tilbage fra deres fælles tid som elever på Frederiksberg Gymnasium.

»Jeg opfatter ham som en meget kvalificeret og vidende modstander. Vi har mange samtaler på mit kontor, hvor vi går i dybden med den danske udenrigspolitik og taler åbent med hinanden. Oftest er vi uenige om løsningerne, men jeg har stor respekt for, at man aldrig er i tvivl om, hvor han står. Han var også en meget, meget dygtig finansminister, som formåede at lave mange forlig,« siger Per Stig Møller.