Luxembourger spurtsejrer på 15. etape i Giroen
Bob Jungels viste høj klasse, da han satte et sent angreb ind, blev kørt ind, men endte med at spurtsejre på 15. etape i Giro d'Italia. Arkivfoto. Foto: Luk Benies/AFP
Bob Jungels arbejde hårdt mod slutningen og var hurtigste mand over målstregen på 15. etape i Giroen.

Efter en tempofyldt dag i sadlerne var Bob Jungels (Quick-Step) hurtigste mand, da 15. etape i Giro d'Italia blev afgjort.

En gruppe med favoritterne var alene fremme, og her spurtsejrede den 24-årige luxembourger Nairo Quintana (Movistar), mens Thibaut Pinot (FDJ) kom ind på tredjepladsen.

Tom Dumoulin i den lyserøde førertrøje var med i gruppen, der kæmpede om sejren til sidst, og hollænderen holder derfor sin føring i løbet med en ottendeplads på søndagens etape.

Dumoulin har to minutter og 41 sekunder ned til Nairo Quintana, mens Pinot er tre minutter og 21 sekunder efter på tredjepladsen.

Rytterne skulle tilbagelægge 199 kilometer fra Valdengo til Bergamo på en etape, der var skræddersyet til udbrud med et par stigninger, inden Bergamo Alta ventede, før det gik nedad mod målstregen.

Med 20 kilometer til mål havde dagens udbrud med Luis León Sanchez (Astana), Pierre Rolland (Cannondale), Rudy Molard (FDJ), Jacques Janse van Rensburg (Dimension Data) og Philip Deignan (Sky) blot 35 sekunder ned til forfølgerne.

36 kilometer før mål opstod der dramatik, da Nairo Quintana måtte en tur i asfalten, da han styrtede på en nedkørsel.

Quintana kom hurtigt på sin cykel igen, og anført af Tom Dumoulin ventede feltet på den lille colombianer.

Nede i feltet sad Movistar i front med 12 kilometer til mål, og udbrydernes forspring var barberet ned til 22 sekunder.

Tanel Kangert (Astana), der lå nummer syv sammenlagt før etapen, bragede ind i en helle på vejen med ni kilometer igen, og han så omtåget og medtaget ud, da han sad rystet på vejen.

Kangert blev den store taber, da Astana efterfølgende meddelte på Twitter, at rytteren er ude af løbet med en brækket albue.

Udbrydernes forspring var nede på 13 sekunder før den sidste stigning, og da det begyndte at stige, blev de kørt ind.

Tom Dumoulin blev afleveret langt fremme i feltet, men det var Bob Jungels, der viste initiativ og i siddende position kørte alene mod toppen i et angreb, der handlede om at sikre et forspring til nedkørslen mod målstregen.

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) kørte efter og forbi, mens alle top-10-ryttere stort set fulgte lige efter, og det blev til en samlet gruppe.

Quintana holdt sig tæt på Dumoulin, mens tempoet var højt inde på den sidste kilometer, hvor Jungels havde kræfter til at træde afgørende fri til sidst og snuppe etapesejren.

/ritzau/