Lundbeck stopper salg af dødsmedicin

Et halvt års hårdt pres gør, at Lundbeck nu bukker under og sætter en stopper for, at deres medicin bruges til at udføre dødsstraf.
Lundbecks medicin skal ikke længere dræbe dødsfanger i USA.
Lundbecks medicin skal ikke længere dræbe dødsfanger i USA. Foto: Colourbox

Efter flere måneders pres fra diverse menneskerettighedsorganisationer vil den danske medicinalvirksomhed Lundbeck nu ændre distributionen af den omtalte medicin Nembutal i USA. Det skriver berlingske.

Epilepsimidlet er nemlig blevet brugt til at udføre dødsstraf i USA. Noget Lundbeck ikke længere vil være med til, og nu vil firmaet forsøge at bremse brugen af deres medicin til at dræbe på dødsgangene. I fremtiden skal alle, der køber bedøvelsesmidlet Nembutal skrive under på, at det ikke skal bruges til dødsstraf.

Meddelelsen kommer fra Lundbeck efter flere måneder udtalelser om, at der intet var at gøre ved de amerikanske henrettelser, da sådan en aktion ville ramme uskyldige, syge mennesker.

»Det er ikke godt for Lundbecks troværdighed, at selskabet i månedsvis har sagt, at der intet var at gøre, og det så viser sig, at de faktisk er i stand til at gøre noget effektivt. Det giver indtryk af, at Lundbeck kun har ryddet op, fordi de har været under offentligt pres,« siger Steen Vallentin, lektor ved Center for Socialt Ansvar på Copenhagen Business School.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.